100 dana do eura

Euro 2016: U slučaju prijetnje utakmice bez gledatelja

Sport / Nogomet | 02. 03. 2016. u 11:47 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji mogućnost da se utakmice EURO 2016 u Francuskoj, u slučaju terorističke prijetnje, igraju bez prisutnosti gledatelja.

UEFA radi na izradi antiterorističkog plana za veliki događaj ovog ljeta u Francuskoj. Na ovakve poteze odlučili su se zbog terorističkih napada u Parizu 13. studenog prošle godine. Jedan iz serije napada te noći bio je usmjeren i ka Stade de Franceu gdje su prijateljsku utakmicu igrali Francuska i Njemačka.

'Ukoliko bude postojala neka prijetnja, utakmica će se igrati bez publike', kaže Martin Kallen, direktor Europskog prvenstva u Francuskoj.

Druga opcija koja se razmatra je premještanje utakmica iz jednog mjesta u drugo.

'Moguće je da utakmica bude odgođena ili da se igra kasnije. Međutim, danas nema znakova bilo kakve ekstremne prijetnje', dodao je Kallen.

Prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke na Stade de France bila je jedna od meta terorističkih napada 13. studenog. Međutim, bombaši samoubojice su osujećeni u namjeri da uđu na tribine stadiona.

Bombe su aktivirali u neposrednoj blizini Stade de France, pa su eksploziju čuli i publika i akteri utakmice, ali nije bilo prekida.Po završetku utakmice reprezentativci Njemačke nisu napuštali stadion, nego su prenoćili u svlačionici. U napadima na više lokacija u Parizu ubijeno je 130 ljudi, a mnogi su bili ranjeni.

Europsko prvenstvo će se igrati od 10. lipnja do 10. srpnja u Francuskoj. Otvorenje turnira planirano je za 10. lipanj na Stade de Franceu, a sastat će se domaća reprezentacija i Rumunjska. Do početka EURO 2016 ostalo je 100 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close