Tri ponude su na stolu

Everton tone, gazda razmišlja o prodaji

U situacija koja je takva kakva jeste, u medijima se počinje pričati i pisati o eventualnim novim vlasnicima. Navodno već sada bez obzira na rezultate Farhad Moshiri vlasnik kluba ima tri ponude na stolu.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2022. u 01:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nije očekivao ovakav rasplet situacije, ali kako se ono obično kaže, lopta je okrugla. Nakon prošle sezone koja je bila
tek solidna u novu se krenulo dosta ambiciozno. Everton je u prvih sedam kola uzeo 14 bodova. Četiri pobjede, dva remija i samo
jedan poraz stvarali su dojam da Rafa Benitez radi vrhunski posao. Dojam je bio krivi, budući da je Everton u idućih 22 susreta dohvatio samo 11 bodova.

Naravno, momčad je gradio Benitez koji je "razdužio" Jamesa Rodrigueza, Bernarda, Thea Walcotta i Joshuu Kinga. Od novih lica stigli su Demarai Grey, Andros Townsend i Rafin ljubimac još iz Newcastlea, Solomon Rondon.U zimskom prijelaznom roku dovedeni su Dele Alli, Donny van de Beek, Anwar El Ghazi, Lampard je zamijenio Beniteza, ali Everton nikako barem ni blizu sredini tabele. Naravno, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je klub napustio jedan od važnih ljudi Alisher Usmanov.

U situacija koja je takva kakva jeste, u medijima se počinje pričati i pisati o eventualnim novim vlasnicima. Navodno već sada bez obzira na rezultate Farhad Moshiri vlasnik kluba ima tri ponude na stolu. Moshiri je prije šest godina platio oko 200 milijuna funti za 49,9 posto udjela u Evertonu. Od tada do danas je potrošio 500 milijuna funti, dok je postao većinski vlasnik s 94 posto. Iako izvori bliski iranskom biznismenu tvrde kako će on ostati u Evertonu, kako ima dovoljno novca, veliko je pitanje što donosi bliska budućnost posebno ako Everton napusti društvo najboljih.

Čak bi i ispadanje umanjilo sve izglede za prodaju, s obzirom da je klub zabilježio kombinirani gubitak od 373 milijuna funti u posljednje tri godine. Navodno u ovom trenutku Moshiri je spreman dići ruke od svega ukoliko bi netko istresao više od 300 milijuna funti. U ovom trenutku pred Moshirijem je nekoliko solucija, od potencijalnih kupaca, ostanak u klubu kao manjinski vlasnik te partnerstvo s drugim vlasnikom.

Kopirati
Drag cursor here to close