Marca je rekla

Evo zašto je Di Stefano uvijek bio i ostao kralj u odnosu na Ronalda

"Di Stefano je došao u klub koji je za 25 godina imao tek dva naslova prvaka države. Kad je odlazio, već je bilo deset pehara u vitrinama, kao i pet naslova prvaka Europe. Vi ste veliki igrač, Cristiano, ali Di Stefano je uvijek bio i ostat će kralj"
Sport / Nogomet | 01. 10. 2018. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski list Marca je gotovo čitavo desetljeće ''živio'' od Cristiana Ronalda, a nakon njegova odlaska u Juventus, po inerciji se i dalje ''pola'' prostora posvećuje Portugalcu. Po logici, ako nisi siguran što će biti čitano, pišti o Ronaldu.

Proteklih su dana tako otkrili navodno prave razloga odlaska Cristiana Ronalda iz Madrida. S jedne se strane radilo o tome da je Ronaldo tražio više novca, kako bi se izjednačio s Messijem i Neymarom, koji su u tom trenutku dobili nestvarne povišice u svojim klubovima, a s druge strane bio je frustriran što se i dalje nalazio u sjenci legendarnog Di Stefana.

Florentino Perez je u svibnju Ronaldu dao do znanja da od povišice plaće neće biti ništa, jer nije želio praviti 'tektonske poremećaje' u Realu. Bio je to čvrst stav predsjednika kluba i Ronaldo više nije imao uporišta za nove akcije svog menadžera Jorgea Mendesa. Stoga su Ronaldo i Mendes spakirali kufere i otišli u Torino, gdje je čekao spreman ugovor sa Starom damom.

Po pitanju poretka najboljih igrača svih vremena u Realu, Alfredo Di Stefano je zakletva i simbol kluba više od svih i to se Ronaldu sve manje dopadalo.

"Ja sam uvijek iza njega i naprosto ne znam što bih još mogao učiniti", kazao je očajni Ronaldo.

Komentator popularnog sportskog lista Juanma Rodriguez u ponedjeljak je Ronaldu poručio da je Di Stefano s pravom broj jedan u klupskoj povijesti i tako će i dalje ostati.

"Dozvolite mi da Vas upoznam s poviješću, Cristiano. U četvrtak su se navršile 64 godine od službenog debitantskog nastupa Di Stefana, najboljeg svih vremena, u bijelom dresu. Kad je Don Alfredo stigao u Madrid, stupio je u jedan nogometni klub. Kad je iz njega otišao, bio je to najveći sportski klub na svijetu u čitavoj povijesti. Došao je u klub koji je za 25 godina osvojio samo dva naslova prvaka države. Kad je odlazio, već je bilo deset pehara u vitrinama, kao i pet naslova prvaka Europe. Vi ste veliki igrač, Cristiano, ali Di Stefano je uvijek bio i ostat će kralj", napisao je kolumnist Marce.

Kopirati
Drag cursor here to close