Direktor Maribora

FARE osudila Zahoviča zbog nacionalističkog vrijeđanja

Sport / Nogomet | 14. 04. 2016. u 10:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom skandala u vezi sa nacionalističkim vrijeđanjima pojedinih nogometaša sportskog direktora NK Maribor i bivšeg igrača Zlatka Zahoviča, Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu (Fare Network) uputila je najoštrije osude.

"Poražavajuće je da u globalnom sportu kao što je nogomet, gdje su i igrači i treneri jednako važni kao utjecajan glas, idoli i uzori za veliki broj ljudi, postoji širenje etničke mržnje i konflikta ovakve vrste. Najoštrije osuđujemo ponašanje Zlatka Zahoviča, te smatramo da se on treba suočiti sa sankcijama njegovog kluba i Nogometnog saveza Slovenije", rekao je izvršni direktor Fare Networka Piara Powar, prenosi Agencija Anadolija.

Zahovič je vrijeđao igrače kluba u kojem obavlja funkciju sportskog direktora, posebno muslimane na vjerskoj osnovi, prijetio njima i njihovim obiteljima, od kojih je najoštrije uvrede dobivao Albanac makedonskog porijekla Agim Ibraimi, kao i svojevremeno bh. internacionalac Nusmir Fajić. Dokazi o neprimjerenoj retorici Zahoviča pronađeni su i u tekstualnim porukama koje su naknadno objavljene u medijima.

"Nije zgoreg ukoliko bi Zahovič bio primoran na kazneno-popravnu edukaciju o razumijevanju opasnosti i razornosti njegovih komentara i retorike prema osobama koje je vrijeđao", dodao je Powar.

Kopirati
Drag cursor here to close