Kvalifikacije

Fenerbahče u drami ostao bez Lige prvaka

Nogometaši Lillea plasirali su se u play-off rundu Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Fenerbahčea, dok je Malmo izbacio grčki PAOK.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je dobio prvi susret sa 2-1, Lille je u uzvratu u Istanbulu nakon produžetaka odigrao 1-1 i nastavlja svoj put prema elitnom natjecanju "Starog kontinenta".

Francuski sastav se odlično branio sve do sudačke nadoknade kada je Bafode Diakite zatresao vlastitu mrežu gurnuvši susret u produžetak.

Kada je Aissa Mandi u 109. minuti zaradio crveni karton zbog oštrog prekršaja nad İrfanom Kahvecijem činilo se kako će Fener do slavlja. Međutim, gosti su s igračem manje u 116. minuti izborili jedanaesterac.

Alexander Dijku je igrao rukom, a španjolski sudac Jose Maria Sanchez Martinez nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Jonathan David je bio siguran za 1-1 i prolaz Lillea. 

Livaković je branio čitav susret za Fener, dok je Džeko igrao do 91. minute, a Rade Krunić je ostao na klupi.

Ispao je i grčki PAOK koji je u "ludoj" utakmici u Solunu nakon produžetaka izgubio 3-4 od Malmoa, nakon što je prvi susret završio 2-2.

Goti su poveli u 10. minuti golom Sebastiana Nanasija. PAOK je potom okrenuo rezultat s dva gola u nizu, Taison je u 21. izjednačio, a Konstantinos Koulierakis u 43. zabio za 2-1.

Dvije minute kasnije Nanasi je izjednačio, no u četvrtoj minuti nadoknade Andrija Živković vraća solunski sastav u prednost.

PAOK je držao vodstvo i prolaz sve do šeste minute nadoknade kada je Nils Zetterstrom izjednačio na 3-3 gurnuvši susret u produžetak. Šok u Solunu uslijedio je u 99. minuti kada je Anders Christiansen gurnuo goste korak do velike pobjede.

U preostalom vremenu PAOK je pokušavao izjednačiti, ali nije uspio, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close