nacionalizam na tribinama

FK Drina: U Zenici su nam psovali majku četničku, Čelik se ogradio od skandiranja

Sport / Nogomet | 10. 08. 2015. u 18:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon poraza od Čelika na Bilinom polju rukovodstvo FK Drine iz Zvornika oglasili su se priopćenjem u kojem tvrdi da su u Zenici bili izloženi vrijeđanju na nacionalnoj osnovi.

“Takav doček na stadionu ,,Bilino polje“ na kojem igra i reprezentacija BiH nismo očekivali, jer smo u četiri prethodne utakmice protiv Čelika razvili dobre sportske odnose u kojima nikada nije bilo incidenata na terenu i tribinama, pa nam nije jasno odakle ovolika mržnja prema našem klubu. Ono što nas posebno boli je činjenica da su najgnjusnije psovke na nacionalnoj osnovi dolazile iz VIP lože, gdje je smješteno rukovodstvo kluba iz Zenice i njihovi gosti. Uz neartikulisane povike ,,J... vam Dodik majku“ i ,,J... vam Arkan majku“, neizostavno je bilo i psovanje četničke majke od strane da ih nazovemo VIP osoba. Mi u timu imamo nekoliko Bošnjaka, a posljednjih nekoliko sezona, su upravo Bošnjaci bili nositelji naše igre, zbog čega nijedna ekipa nikada u Zvorniku nije i neće doživjeti takve uvrede”, stoji u priopćenju Drine.

Ubrzo su odgovorili i iz NK Čelik odakle su se ogradili od ponašanja publike.

“Povodom natpisa u medijima NK "Čelik" Zenica se ograđuje od ispada i vrijeđanja od strane publike upućenih gostujućoj ekipi FK "Drina" Zvornik na prvenstvenoj utakmici odigranoj 08.08.2015 godine između NK "Čelik" Zenica i FK "Drina" Zvornik.

NK "Čelik" Zenica je oduvijek u svojim redovima imao igrače svih nacionalnosti a tako je i sad, a u proteklim desetljećima postojanja u klubu su radile plejade nogometaša, sportskih radnika, rukovoditelja koji su dostojanstveno nosili dres i predstavljali klub te utkali svoje znanje, vještine i moralne vrijednosti stvorivši renome i tradiciju na koju smo ponosni. U tako bogatoj povijesti našeg kluba uvijek smo imali sjajne odnose sa svim klubovima i poznato je da su gosti u Zenici imali odličan prijem. Kao tada i danas opredjeljenja NK "Čelik" Zenica su ista, to su povijesne činjenice i temelji na kojima klub zasniva postojanje”, priopćeno je iz Čelika.

Kopirati
Drag cursor here to close