Vlasnici Newcastlea

Galantni Saudijci dopustili Bruceu 1000. utakmicu i ispratili ga s osam milijuna

Bruce je vodio Newcastle od srpnja 2019. godine, a ove sezone klub je predzadnji, na 19. mjestu, sa samo tri boda osvojena u prvih osam kola
Sport / Nogomet | 20. 10. 2021. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Galantni Saudijci dopustili Bruceu 1000. utakmicu i ispratili ga s osam milijuna

Novi saudijski vlasnici Newcastlea povukli su prvi veliki potez, danas je objavljeno da Steve Bruce više nije trener prve momčadi. Do razlaza je došlo dogovorno, objavio je u srijedu premierligaški klub kojeg je prije dva tjedna kupio konzorcij predvođen bogatim investicijskim fondom iz Saudijske Arabije.

Bruce je vodio Newcastle od srpnja 2019. godine, a ove sezone klub je predzadnji, na 19. mjestu, sa samo tri boda osvojena u prvih osam kola, prenosi Hina.

''Želim se zahvaliti svim ljudima u Newcastleu koji su mi dali priliku da treniram ovaj za mene poseban klub. Također, zahvaljujem se igračima i svom stožeru. Bilo dobrih i loših trenutaka, ali oni su dali sve od sebe i teškim trenucima i hvala im na njihovu trudu'', napisao je Bruce, koji je za preuranjeni odlazak dobio prilično lijepu kompenzaciju od osam milijuna funti, u klupskom priopćenju.

Očekivalo se da će Bruce i ranije dobiti otkaz, no vlasnici kluba omogućili su mu da u nedjelju vodi svoju tisućitu utakmicu u trenerskoj karijeri, u kojoj je izgubio od Tottenhama.

U razgovoru za The Telegraphe Bruce je najavio i da će vjerojatno završiti trenersku karijeru:

''Ovo bi mogao biti moj zadnji posao. Ne samo zbog mene, nego i zbog moje obitelji, ovakav stresan posao uzima danak svima oko mene. Svi se brinu za mene, posebno supruga Jan'', rekao je.

Do imenovanja novog trenera momčad će privremeno voditi Graeme Jones, počevši sa subotnjom utakmicom protiv Crystal Palacea. Dvije najveće dugotrajne želje novog čelnipttva kluba su navodno bivši trener Borussije Dortmund Lucien Favre i aktualni trener Glasgow Rangersa Steven Gerrard.

Kopirati
Drag cursor here to close