Nakon pobjede protiv Turaka

Gattuso: Uživam u treniranju Hajduka kao da je Real Madrid

Sport / Nogomet | 11. 07. 2024. u 09:15 Bljesak.info / Index.hr
Pogodak Bruna Durdova za 1:0 pobjedu vs Fenerbahče

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vrlo je važno izgraditi mentalitet. Jako mi se sviđa ova ekipa, sretan sam s njima. To su igrači koji igraju sa znanjem i srcem. Ne možemo priuštiti igrače od 20 milijuna eura, imamo ono što imamo. Možemo stvoriti igrače iz akademije ili poboljšati ove što imamo. U 21 dan odradili smo 33 treninga. Sada trebamo malo smanjiti intenzitet, jako sam zadovoljan s pripremama'', rekao je Talijan na klupi Bilih Gennaro Gattuso, a onda je dobio pitanje je li ga pohvalio trener Fenera Jose Mourinho.

''Nismo toliko pričali o Hajduku. Mourinho je bio iznenađen što sam došao ovdje, ali ja volim ovu igru. Imam osjećaj kao da treniram Real Madrid, svaki dan naučim nešto novo. Radostan sam svako jutro što treniram ovu ekipu.''

Podsjetimo, Hajduk je pobijedio Fenerbahče pogotkom Brune Durdova u 86. minuti u prijateljskoj utakmici u Grazu. Hajduku je ovo bila druga pobjeda zaredom u prijateljskim utakmicama u glavnom dijelu priprema.

Uremović: Možemo se potući s Dinamom

Utakmicu protiv turskog viceprvaka komentirao je stoper Hajduka Filip Uremović.

"Prvo poluvrijeme bolje je izgledao protivnik. Mogu reći visoki presing s njihove strane na što smo loše odgovorili, a u drugom poluvremenu ravnopravna utakmica. Možda smo mi bili malo bolji u posjedu. Tvrda utakmica. Na kraju hvala Bogu naša pobjeda, pokazali smo karakter i nekakvu igru, ali imamo još puno za raditi", rekao je Uremović nakon utakmice.

Komentirao i nastup Brune Durdova

"Dečko je stvarno dobar. Mislim da su mu ovo druge pripreme s prvom ekipom. Pokazuje puno toga, a ima i još puno toga za raditi. Ne treba ga sad uzdizati, ali stvarno su tu ova dva lijepa gola u ova dva dana i zaslužuje čestitke za to. Samo neka ga zdravlje služi i ne znam gdje mu je kraj."

"Gattuso je pozitivno lud"

"Rekao bih da je trener pozitivno lud, to je onako najiskrenije. Sigurno je veliki taktičar iz talijanske škole tako da su se neke stvari malo više radile što prije nismo. Sve u svemu zna se što radimo, kako radimo i mislim da se to danas pokazalo u utakmici, a defenzivno ćemo sigurno uvijek dobro stajati.

Idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu, a rekao bih da smo jučer možda bolje igrali nego danas. Pa smo danas pobijedili jačeg protivnika. Sve je to nekako u detaljima i rekao bih da samo moramo nastaviti raditi. Da smo nešto danas pokazali i nismo. Pokazali smo nekakav mentalitet što je dobro.

Ima još toga na čemu moramo raditi da bude na višoj razini. Mislim da moram čestitati svakom pojedincu na ovim pripremama. Odrađene su fantastično, nije bilo nego jedna ozljeda. Mislim da nam ne nedostaje ništa. Možemo se mi s ovom ekipom potući protiv Dinama", zaključio je Uremović.

Direktor Fenerbahčea govorio o Džekinom transferu u Hajduk

Priča oko potencijalnog dolaska Edina Džeke (38) u Hajduk i dalje je aktualna.

U Splitu maštaju o dolasku sjajnog centarfora turskog Fenerbahčea, no uoči prijateljske utakmice Hajduka i Fenera u Grazu, oglasio se sportski direktor turske momčadi Mario Branco.

"Ne znam tko je stvorio tu glasinu. Jako smo sretni s njim, danas ponovo igra i kapetan je. Znam da mu Hajduk znači i da za njega navija, ali ponavljam da ne znam odakle ta glasina. Moram reći kako sam i ja postao navijač Hajduka nakon dvije godine koje sam proveo u Splitu", rekao je za Dalmatinski portal Portugalac, koji je od 2016. do 2018. radio kao sportski direktor Hajduka.

Legendarni bh. golgeter došao je prošlog ljeta u Fener kao slobodan igrač iz Intera. Turski velikan ga je doveo u sklopu velike ofenzive na tržištu (Livaković, Tadić, Bonucci, Krunić...) kako bi skinuo Galatasaray s prvog mjesta, ali nije uspio.

Zato je smijenjen trener Ismail Kartal i angažiran Jose Mourinho, koji prema navodima turskih medija ne računa na Džeku. No, Sarajlija je prošlu sezonu odigrao u velikom stilu. Postigao je 25 i namjestio 10 golova. S Fenerom ima ugovor još godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close