Ogorčeni na suđenje

GOŠK podnosi žalbu UEFA-i zbog utakmice u Doboj-Kaknju

Sport / Nogomet | 16. 06. 2015. u 13:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usijani su proteklih dana bili pisači klupske administracije GOŠK-a, pisali su se i slali žalbe, zahtjeve i upozorenja.

Najviše poslao imao je Zdenko Dragović, glavni tajnik GOŠK-a, koji kaže kako su najviše aktivnosti imali prvih dana poslije utakmice.

''Prvenstveno tu mislim na informiranje svih tijela Nogometnog saveza FBiH i NS BiH o događajima na utakmici Mladost - GOŠK.

Morali smo zadovoljiti i kriterije prema Povjerenstvu za natjecanje u smislu žalbe na registraciju susreta. Naš je osnovni stav traženje da se ne registriraju utakmice 30. kola, ni završna ljestvica prvenstva, dok tijela obaju Saveza ne donesu stavove po pitanju naših navoda i ne poduzmu korake protiv nositelja negativnih aktivnosti na koje smo upozorili i za koje okečujemo sankcije.

Dakle, mi smo obavili sve aktivnosti, sada očekujemo stav Povjerenstva za suce i suđenje krovne organizacije da nam dostavi ocjenu suđenja na utakmici zadnjeg kola kako bismo mogli, uz ostali materijal koji prikupljamo, sve dostaviti UEFA-i.

Nastavit ćemo s optužbama prema aktivnostima u Nogometnom savezu pod cijenu da bude i dalekosežnih negativnih posljedica prema nogometu u BiH. Ovo što nam je napravljeno nije samo najobičnija krađa, i otimačina, nego lakrdija'', ističe Dragović za Večernji list.

Inače, glavni tajnik GOŠK-a Dragović ističe kako je mišljenje u GOŠK-u da je u pitanju projekt širih razmjera. Naravno, prvi na udaru je Hajrudin Gobeljić, čelnik Povjerenstva za suce i suđenje NS Federacije.

''Imai smo informacije da se nešto sprema. Dvanaest dana prije utakmice protiv Mladosti, dok su se još igrala redvita kola, počeli smo slati upozorena tijelima NS Federacije i BiH, poslali smo ih ukupno šest, odnosno po jedno svaki drugi dan, ali bez rezultata'', kaže Dragović.

Uglavnom, dojam je da na Podavali smatraju kako se čeka da vrijeme učini svoje, odnosno da kako kažu ''potkradanje GOŠK-a'' ide u drugi plan.

Prema scenariju po kojem su prije Gabeljana na igralištu u Doboju kod Kaknja ''pokradeni'' neki drugi kandidati za Premijer ligu, čeka se da vrijeme i ljetna stanka učine svoje.

Kopirati
Drag cursor here to close