Arsenal mora čekati na kiks Građana

Guardiola: Sudbina je u našim rukama

"Magija se već događa. Mislim da je ovo ono što svaki nogometni navijač želi gledati, borbu do posljednje utakmice i minute, u najatraktivnijoj ligi na svijetu", rekao je Arteta.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2024. u 09:52 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednje kolo engleskog Premiershipa se bliži, a svjedočimo jednoj od najuzbudljivijih utrka za prvaka Engleske. Knjiga je spala na dva imena: Manchester City i Arsenal.

Iako se većim dijelom sezone činilo da Guardiolini Građani neće uzeti četvrtu titulu zaredom i tako postati prva momčad u povijesti Premier lige kojoj je to pošlo za rukom, odnosno nogom. City uoči posljednjeg kola ovisi sam o sebi.

Unatoč tome što je Liverpool proveo najviše dana na prvom mjestu ove sezone, a iza njih Arsenal, City je u tom segmentu tek treći, ali su se pojavili kada je najviše trebalo. Vrebali su greške konkurenata i surovo ih kažnjavali.

Redsi su upali u krizu koja ih je izbacila iz svih računica u utrci za prvaka, a Arsenal sada mora čekati kiks Cityja. Građani u nedjelju na svom stadionu dočekuju ekipu West Hama i u slučaju pobjede sigurno su prvaci. Arsenal će na Emiratesu dočekati momčad Evertona te njima također samo pobjeda dolazi u obzir, iako ni ona možda neće biti dovoljna.

Uoči posljednjeg kola, medijima su se obratili i treneri obiju ekipa.

Guardiola: Sve je u našim rukama

"Ono što sam rekao momcima posljednjih par utakmica je da Arsenalov kiks na Emiratesu protiv Aston Ville i Liverpoolov protiv Crystal Palacea više neće ponoviti. Dali su nam tu priliku i sad je sudbina u našim rukama", poručio je španjolski strateg.

"Ako čekamo i nadamo se njihovim greškama, ne smijemo to raditi. Očekivati Arsenalov kiks prošlo kolo na Old Traffordu ili u nedjelju protiv Evertona, ne smijemo se obazirati na to. Oni su nam dali priliku i mi smo je iskoristili. Sad je sve na nama", zaključio je Guardiola.

Na pitanje novinara misli li da ljudi vole njegovu momčad, Guardiola je nasmijao sve prisutne svojom reakcijom.

"Je*ote",  kroz smijeh je rekao trener Građana i nastavio.

"Sviđa li se tebi? Ponekad, ha?", šaljivo je komentirao Guardiola.

"Iskreno ne znam. Kako ja mogu znati što netko misli o nama? Nisam tip koji ide od vrata do vrata i ispituje ljude o tome, tako da ne mogu ti dati odgovor na to pitanje", zaključio je Pep.

O nastupu Kevina De Bruynea nije mnogo otkrio.

"Ne znamo još. Jučer smo imali slobodan dan, imat ćemo trening pa ćemo više znati", rekao je potencijalni prvi trener s četiri naslova Premiershipa uzastopno.

Arteta: Magija se već događa

Trener Arsenala, Mikel Arteta, smatra da se događa nešto što svi ljubitelji nogometa žele vidjeti.

"Magija se već događa. Mislim da je ovo ono što svaki nogometni navijač želi gledati, borbu do posljednje utakmice i minute, u najatraktivnijoj ligi na svijetu", rekao je Arteta pa nastavio.

"Gledamo dvije najbolje ekipe Premiershipa, a uz to borbe za pozicije se igraju i na ostalim mjestima. Ovo je ono što Premier ligu čini najkompetitivnijom na svijetu", zaključio je trener Arsenala.

O šansi Sona prije nekoliko dana

Na pitanje novinara o šansi Sona u susretu Tottenhama i Cityja, koji je eventualnim pogotkom u 86. minuti mogao Arsenal dovesti u situaciju da ovise sami o sebi, Arteta je kroz smijeh prokomentirao.

"Da moram birati bilo kojeg igrača na svijetu u onoj situaciji, to bi vjerojatno bio on. Ali, što je tu je. Kako je Jordan govorio, odlučujući šut nekada promašiš, nekad pogodiš. Ne možemo utjecati na to.“ – potom je novinarima rekao kako je tu utakmicu gledao kući s obitelji i podijelio njihove reakcije.

"Djeca su se hvatala za glavu i trčala po kući, ne možete zamisliti. No, sve je to magija o kojoj govorimo."

Na pitanje o potencijalnom osvajanju Premier lige s Arsenalom, nije oklijevao.

"Bio bi to jedan od najboljih dana u mom životu. Ovo je nešto što nisam uspio ostvariti kao igrač, a ako to mogu učiniti, osobito s ljudima s kojima radim svaki dan cijelu godinu, bilo bi posebno."

Rasplet ćemo saznati u nedjelju navečer, a City se potencijalnim osvajanjem može okruniti četvrtu godinu zaredom naslovom prvaka i tako postati prva ekipa koja je to uspjela. Stoga, ako dođe do toga, dovest će se u pitanje i je li Guardiola najbolji trener ikada u engleskom prvenstvu. Utakmice su na rasporedu od 17 sati, City na Etihadu dočekuje West Ham, dok s druge strane Arsenal na Emiratesu čeka Everton.

Kopirati
Drag cursor here to close