Prva HNL

Hajduk nakon preokreta ostao u igri za naslov

Nogometaši Hajduka zadržali su izglede za osvajanje naslova prvaka Hrvatske, prvog nakon 2005. godine, 3:1 (1:1) domaćom pobjedom protiv Istre 1961 u susretu pretposljednjeg, 35. kola.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2022. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neopterećeni gosti iz Pule poveli su preko Mahmouda Abdallahija (15), ali Hajduk je preokrenuo s dva gola Marka Livaje (45+2-11m, 51-11m) iz kaznenih udaraca, da bi konačni rezultat postavio Filip Krovinović (53).

Mahmoud je u 15. minuti šokirao Poljud kada je zabio za vodstvo Istre. Puljani su to vodstvo imali sve do završnice prvog dijela kada je stvari na početak iz dvojbenog kaznenog udarca zabio Livaja.

Strijelac prvog gola Mahmoud dobio je drugi žuti karton, pa su Splićani u drugo poluvrijeme ušli s igračem više.

U 51. minuti novi kazneni udarac za Hajduk je realizirao Livaja, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Krovinović četiri minute kasnije.

Ovom pobjedom Hajduk je stigao do 72 boda, jedan manje od vodećeg Dinama, koji u nedjelju gostuje kod Šibenika, te je i dalje u igri za osvajanje naslova.

No, za to im je potrebno da Dinamo u nedjelju ne pobijedi na Šubićevcu. U tom slučaju o prvaku bi se odlučivalo u izravnom dvoboju Dinama i Hajduka u posljednjem kolu u Zagrebu.

Ako Dinamo pobijedi ekipu Šibenika, već će u nedjelju osigurati naslov, pa će derbi u posljednjem kolu biti revijalnog karaktera.

Istra 1961 je sigurna deveta sa 28 bodova, četiri manje od osmog Šibenika, a osam više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

Livaja do novog rekorda na kojeg se čekalo 87 godina!

Marko Livaja postao je najbolji strijelac Hajduka u jednoj sezoni s 27 pogodaka. Do danas je bio izjednačen sa Zlatkom Vujovićem na drugom mjestu s 25 golova, a danas je prestigao njega, ali i Lea Lemešića, koji je s 26 pogodaka držao prvo mjesto već 87 godina.

Njegov prvi pogodak Istri mu je bio 26. ove sezone, a ujedno i 100. pogodak u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close