derbi kola

Hercegovački derbi: Novi remi ili prekid suše?

Sport / Nogomet | 05. 03. 2016. u 09:45 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju će 20. kolo kompletirati Široki Brijeg i Zrinjski. Za obje momčadi ovo će biti strahovito važna utakmica u nastojanju da se domognu naslova prvaka.

Zrinjski u derbi ulazi nakon remija sa Sarajevom (2:2), a nakon Pecare idućeg vikenda morat će opet na gostovanje, i to kod nepredvidivog Čelika. Široki je u prošlom kolu poražen (0:2) kod Željezničara, ali nakon hercegovačkog derbija ima povoljniji raspored, jer ide kod otpisanog Veleža i dočekuje Čelik. 

Zadnja tri hercegovačka derbija završila su podjelom bodova, a četiri od zadnjih pet utakmica bile su neodlučeno, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se i u nedjelju tako završi.

Zadnju pobjedu u ovim duelima ima Zrinjski i to onu 'slavnu' kada je do 82. minute gubio s 0:2, a onda došao do 3:2 pobjede i, na koncu, do naslova prvaka.

Široki Brijeg zadnju pobjedu na Pecari ima iz ožujka 2013., kada su za 3:0 pogađali Krešimir Kordić, Damir Džidić i Mateo Roskam.

Zadnja pobjeda Zrinjskog u gostima još je starijeg datuma. Datira iz svibnja 2007. kada je bilo 2:0, a ovaj put Krešimir Kordić pogađao je za Zrinjski. Drugi pogodak postigao je Zoran Rajović.

Ovaj hercegovački derbi igra se u nedjelju u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close