Od 5.listopada

HNS zbog Svjetskog prvenstva raspisao natječaj za novi grb

Natječaj je otvoren od 5. listopada, HNS nagrađuje tri najbolja rješenja, s 35 tisuća, 15 tisuća i 10 tisuća kuna. Povod promjene je srebro na SP-u
Sport / Nogomet | 06. 10. 2018. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grb koji je krasio dresove brončane generacije 1998. godine i srebrnih vatrenih na Svjetskom prvenstvu 2018., kao i dresove svih reprezentacija mlađih uzrasta i drugih reprezentacija HNS-a, dobiva novi izgled! Objavio je to HNS na službenoj stranici.

Natječaj je otvoren od 5. listopada, HNS nagrađuje prva tri najbolja rješenja, s 35 tisuća, 15 tisuća i 10 tisuća kuna. Vizualni prijedlog grba mora sadržavati nacionalna obilježja (po izboru autora) te akronim (HNS) ili naziv "Hrvatski nogometni savez".

"Sadašnji grb osmislio je akademski kipar Marijan Zaradić 1972. te navedeni grb od tada kontinuirano predstavlja HNS, uz minimalne promjene 1990. i 2013. godine. Prepoznatljivi grb krasio je dresove brončane generacije 1998. godine i srebrnih vatrenih na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kao i dresove svih reprezentacija mlađih uzrasta i drugih reprezentacija HNS-a. Nakon osvojene srebrne medalje u Rusiji, Hrvatski nogometni savez otvara novo poglavlje, a koje želi obilježiti i novim, modernim rješenjem izgleda grba Saveza", piše na službenoj stranici HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close