tužni vatreni

Hrvati idu kući: "Napravili smo samo jednu pogrešku"

Sport / Nogomet | 25. 06. 2016. u 22:33 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska Euro u Francuskoj napušta u osmini finala, ali bez poraza. Barem u regularnom dijelu.

Portugal je slavio golom Ricarda Quaresme tri minute prije isteka produžetaka i Hrvate poslao kući, bez obzira što su Vatreni na ovom Euru mnoge oduševili.

''Ostaje žal, ali odigrali smo dobru utakmicu. Otvorila nam se prilika u ždrijebu, ali imali smo peh. Bili smo prvi u skupini, a dobili smo najtežeg protivnika. Ponekad momčad koja je bolja ne pobijedi, to je bilo na ovoj utakmici. Ako smo dosad mi bili pritajeni favoriti za osvajanje Eura, sad su to Portugalci'', kazao je Ante Čačić, izbornik Hrvatske, te dodao:

''Napravili smo jednu pogrešku i tu smo kažnjeni. Imali smo više prilika, veći posjed... Ne pobjeđuju uvijek bolji. Jedini ključ je bio taj što je Portugal zabio, mi nismo. Imali smo puno više prilika, bolje smo igrali, nametnuli smo se, ali na kraju nismo uspjeli''.

Na pitanje je li očekivao da će Portugal igrati defenzivno, Čačić je odgovorio potvrdno.

"Ja sam i prije utakmice rekao da se oni nas plaše i zato sam očekivao defenzivni Portugal. Oni su prijetili samo s Nanijem i Ronaldom, a mi smo ih u tome jako dobro osujetili izuzev te zadnje minute kada nas je ponijela mogućnost da riješimo utakmicu prije penala. Gol je visio u zraku, a na kraju se dogodilo što se dogodilo".

Hrvatski izbornik ponovno je predugo čekao sa zamjenama, prvu je obavio tek u 88. minuti kada je umjesto Mandžukića uveo Kalinića, a drugu u 110. kada je umjesto Rakitića ušao Pjaca. Bi li rezultat bio drugačiji da su oni dobili priliku ranije?

"Kalinić i Pjaca su u utakmicu ušli u samoj završnici kada su svi igrači već bili umorni i očekivao sam da će napraviti nešto. Teško mi je sada reći je li mi žao što ih nisam ranije uveo, to se nikad neće znati".

Kopirati
Drag cursor here to close