EURO 2024

Hrvatska je bila u osmini finala do 97. minute, a onda je Zaccagni pogodio

Opet nevjerojatna završnica utakmice, opet gol u posljednjim sekundama Hrvatska je imala sve u svojim rukama, činilo se siguran put u osminu finala. A onda...
Sport / Nogomet | 24. 06. 2024. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatno. Niti najbolji redatelji nisu mogli ovakav rasplet predvidjet. Hrvatska je vodila do 98. minute, o onda je pogodio Zaccagni. Hratska je vodila 1:0, uz manje problem uspješno branila teško ostvarenu prednost i kada se spremalo veliko slavlje. I onda šok. 

Utakmica teška za igranje, teška za gledanje. Svaka izgubljena lopta ima svoju težinu. Probaju jedni, pa drugi s visokim izlascima, ali opet ne riskiraju previše. Bilo je "prodatih" lopti jednih, drugih, ali velikih, pravih prilika jako malo.

Pokušaj Sučića

Utakmicu otvara dobar pokušaj Sučića. Igrač Red Bulla je potegao, Donnarumma je to odbio u korner. Do desete minute Hrvatska ne izgleda loše, visoki izlasci na zadnju liniju protivnika međutim kako vrijeme prolazi, Italija se polako izvlači. Tako imamo situaciju u kojoj Dimarco s lijeve strane centrira, Pellegrini glavom šutira, međutim iz situacije u kojoj se našao nije mogao ozbiljnije zaprijetiti. Sada na drugoj strani Kramarić pravi probleme na desnoj strani, lopta će u peterac, ali Italija se obranila.

Prilika Reteguia

Najbolju priliku do tada Italija ima 21. minuti. Dimarco je centrirao, a Retegui pucao glavom. Od Gvardiola je to otišlo u korner. U tim trenucima je Italija bolja na terenu, ide korner za kornerom, malo problema u obrani Hrvatske, ali nema golova. Moglo ih je biti u 27. minuti, ali je Livaković zaslužan zašto ih nema. Barella je centaršutom na petercu pronašao potpuno samog Bastonija, ovaj šutira, Livaković sjajno brani.

Luka neće s bijele točke, ali hoće iz igre

Hrvatska je bolje otvorila drugo poluvrijeme, već u 53. minuti jedanaesterac. Kramarić je pucao, a lopta je pogodila Frattesija u ruku. Makkelie je išao gledati ponovo snimak kako bi se uvjerio. Modrić je šutirao, Donnarumma brani penal.

Hrvatska je šokirana ili nije. Nije, samo minut kasnije Sučić je centrirao s lijeve strane, Budimir je pucao, a Donnarumma je to odbio. Na odbijancu je bio Modrić i zakucao loptu u gol. Zlata vrijedan za Hrvatsku. Barem je tako izgledalo. 

Zaccagni u 98. minuti pogodio

Od tog trenutka Italija je krenula naprijed, ali velikih prilika nije bio pred golom Livakovića. U 86. minuti Stanišić je uspio zasmetati Scamacci u ključnom trenutku. Hrvatska je prošla u osminu finala. Ispunila je prvi cilj po dolasku na ovaj Euro. Vrijeme je prolazilo, Hrvatska je držala sve pod kontrolom, a onda je u posljednjoj akciji na utakmici lopta došla do Zaccagnija koji sjajno pogađa za 1:1. Hrvatska može u nekim kombinacijama u osminu finalu, ali se treba poklopiti puno rezultata.

Kopirati
Drag cursor here to close