Očekivano

Iniesta se uskoro povlači

Za reprezentaciju Španjolske, Iniesta je odigrao 131 utakmicu, postigao je kao veznjak 14 golova, ali jedan je bio posebno vrijedan. Onaj u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2024. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrijeme za povlačenje i Andresa Inieste. Sjajnog Španjolca, jednog od najboljih veznjaka ikada. Nije iznenađenje, s obzirom na godine (40). Ovu vijest su potvrdili pojedini mediji iz Španjolske.

Prema navodima, službena objava trebala bi stići 8. listopada, te će se tako upotpuniti simbolika broja 8 kojeg je Iniesta nosio kroz svoju karijeru. Na momčadskoj razini, Iniesta je više-manje kompletirao nogomet, od onih najznačajnijih trofeja može se pohvaliti osvojenim Svjetskim prvenstvom, također ima dva trofeja europskog prvaka, te četiri Lige prvaka i devet titula španjolskog prvaka s Barcelonom.

Video: 55 LEGENDARY Assists from Andrés Iniesta

Za reprezentaciju Španjolske, Iniesta je odigrao 131 utakmicu, postigao je kao veznjak 14 golova, ali jedan je bio posebno vrijedan. Onaj u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, gol koji je Španjolsku odveo na tron. Andres je u posljednje vrijeme boravio u Dubaiju, trenirao je i održavao formu kako bi pokušao pronaći novu avanturu za nastavak karijere. Ipak, konačno je odlučio stati na kraj legendarnoj karijeri kojoj je nedostajala samo Zlatna lopta.

Iniesta je želio i dalje iskušavati sreću u pokušaju da nastavi igrati nogomet, kako je i sam rekao prije nekoliko tjedana na jednom događanju u Barceloni. "Osjećam da bih želio nastaviti igrati nogomet, dok ne osjetim da je došlo vrijeme da prestanem, pokušat ću igrati. Također bih želio steći kvalifikaciju trenera i vidjeti što nosi budućnost."

Kako je najavio da se želi okušati u trenerskim vodama, automatski se postavlja teza oko mogućeg povratka u Barcelonu u budućnosti.

"Očito bih se želio vratiti u Barçu u nekom trenutku svog života, jer se tako osjećam, ali ne znam kada ili kako to sada reći, niti itko drugi. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati za to vrijeme i onda ćemo vidjeti gdje smo”, rekao je prije nekoliko tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close