Povratak Brke

Ivo Ištuk opet na klupi visočke Bosne

Sport / Nogomet | 05. 04. 2017. u 14:12 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskusni bosanskohercegovački nogometni stručnjak Ivo Ištuk imenovan je za novog trenera Bosne iz Visokog.

Na sjednici Upravnog odbora kluba koja je održana u utorak, dogovoren je sporazumni raskid ugovora s Farukom Dedićem, koji je obnašao funkciju šefa stručnog stožera seniorske ekipe Bosna Visoko.

“Dedić je na mjesto šefa stručnog stožera došao u najturbulentnijim vremenima za naš kolektiv. Imajući u vidu da je izuzetan poznavalac prilika, kao i činjenicu da se za dvije godine provedene u Bosni pokazao da ljudska kao i moralna veličina, UO je donio jednoglasnu odluku da Dedić i dalje ostaje član kolektiva”, saopćeno je iz kluba.

Nakon sporazumnog raskida ugovora s bivšim šefom struke, UO je promptno reagovao te za novog trenera imenovao jednog od najtrofejnijih bh. stručnjaka Ivu Ištuka.

Bosna se nalazi na drugom mjestu Prve lige FBiH s 36 bodova, koliko ima i prvoplasirani Travnik, a ova dva kluba odmjerit će snage u subotu u okviru 21. kola Prve lige FBiH.

Ištuk je i ranije vodio visočku Bosnu, ali i Brotnjo te Široki s kojima je također osvajao naslove. Bio je između ostalih i trener Željezničara te Rijeke.

Kopirati
Drag cursor here to close