Transferi na Kvarneru

Jakirović ne odmara: Doveo Dinamovog igrača

Tako je nakon Antonija Marina, koji je kod Sergeja Jakirovića preselio na posudbu, još jedan igrač plavog kluba otišao pomoći Neveri s Kvarnera.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2022. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emir Dilaver (31) raskinuo je ugovor s Dinamom i seli na Rujevicu, nova adresa iskusnog stopera je Rijeka. Modri klub ga je Riječanima prepustio bez odštete, u slobodnom transferu. Tako je nakon Antonija Marina, koji je kod Sergeja Jakirovića preselio na posudbu, još jedan igrač plavog kluba otišao pomoći Neveri s Kvarnera, pišu Sportske novosti.

Temperamentni Dilaver bio je jedan od ljubimaca navijača i simbola onog Bjeličinog Dinama. Stigao mu je i nadimak Veliki Blek, a osim što je bio standardan prvotimac, Dilaver je svoju prvu sezonu u Dinamu obilježio i pogotkom Viktoriji Plzen za 2:0 u Maksimiru, u prvoj Dinamovoj proljetnoj utakmici u Zagrebu u gotovo pola stoljeća.

Stoperski dvojac Dilaver - Theophile kotirao je kao najbolji Dinamov branički tandem zadnjih puno godina. Odigrao je Dilaver sve minute od prve do zadnje u utakmicama u skupini Lige prvaka, s njim u momčadi bio je Dinamo do zadnjih sekundi u igri za prolazak skupine. Kad je Bjelica u ono doba pandemije otišao iz plavog kluba, počele su mu naglo padati dionice i bilo je jasno da će brzo napustiti klub.

Osim njega, Maksimir je napustio i mladi 19-godišnji vezni igrač Marko Soldo, koji je otišao na posudbu u Šibenik. Nogomet je Soldo počeo igrati u Međugorju, gdje je napravio svoje prve nogometne korake. Igračku afirmaciju doživio je nešto kasnije igrajući za Široki Brijeg, posebno u sezoni 2018./2019. kada je u sedam utakmica postigao devet pogodaka i upisao šest asistencija.

Nakon sjajnih izvedbi u tadašnjem klubu, Soldin talent prepoznat je od strane hrvatskog prvaka, pa je tako mladi vezni igrač karijeru u rujnu 2020. godine nastavio u Dinamu, a potpisao je i profesionalni ugovor. Modri ga sad šalju kod Marija Cvitanovića, trebao bi mu jako dobro doći.

Kopirati
Drag cursor here to close