Potencijalni vatreni

Jedva ostao živ, a sada ga prati Čačić

Sport / Nogomet | 17. 12. 2016. u 11:39 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Ante Čačić će zbog nogometnog kalendara i nedostupnosti brojnih hrvatskih internacionalaca na China Cup u Kinu voditi kombiniranu momčad.

Zbog toga je jučer na tribinama zaprešićkog stadiona, gdje su u sklopu 20. kola domaćeg prvenstva igrali Inter i Osijek, promatrao potencijalne kandidate iz HNL-a, piše HRT.

Nagađa se da bi priliku u redovima Vatrenih mogao dobiti 24-godišnji branič Jakov Filipović, stup zaprešićke obrane, koji je u 40. minuti pred izbornikovm očima zatresao mrežu Osijeka za izjednačenje na 1:1.

Trener Intera Samir Toplak već je javno isticao kako je Filipović, rođen u Pećniku, reprezentativni potencijal, a čini se da će dobiti priliku to i pokazati.

Neobična je Filipovićeva životna priča. Naime, on je s 20 godina, dok je igrao za BSK iz Bijelog Brda, doživio moždani udar, posljedicu srčane mane, a prošao je i operaciju srca. Nakon šest mjeseci strogih kontrola vratio se nogometu.

U trenutku kad mu je bilo narušeno zdravlje interes za njega iskazivala je Rijeka, ali zdravstveni problemi stali su na put njegovom karijernom napretku.

Vatreni će na China Cupu sudjelovati od 10. do 15. siječnja 2017. godine. Na turniru, uz domaćina i Hrvatske, sudjeluju Island i Čile. Iz Zagreba do nanninga hrvatska vrsta putuje 7. siječnja.

HNS je najavio da će formalno popis za China Cup objaviti početkom sljedećeg tjedna, no izbornik je već razgovarao s pojedinim klubovima i najavio im na koje nogometaše računa, a ujedno je htio provjeriti jesu li dostupni, jer ni domaći klubovi nisu obavezni pristati na ustupanje igrača izvan službenih Fifinih i Uefinih termina.

Kopirati
Drag cursor here to close