čistka na koševu

Ješić: Imali smo dobar sastav na papiru, ne i u praksi

Sport / Nogomet | 26. 02. 2016. u 08:37 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zimskom prijelaznom roku Sarajevo je značajno promijenilo sastav ekipe, Došlo je šest, a klub je napustilo 12 igrača, dok su Anel Hebibović i Ildar Klarić na posudbi u Olimpicu.

Došli su: Denis Kramar (Perth Glory, Australija), Damjan Krajišnik (Partizan, Srbija), Haris Harba (Jihlava, Češka), Deni Simeunović (Zrinjski), Emerson (Yangon United, Mianmar), Cezar (Yangon United, Mianmar).

Otišli su: Senedin Oštraković, Germain Kouadio (Travnik), Dario Purić (Slavija), Mehmed Alispahić (Šibenik), Mario Barić (Vitez), Rijad Kobiljar (Olimpic), Nemanja Anđušić (Olimpic), Miroljub Kostić (Borac Čačak), Ivan Tatomirović (Helsinki), Bojan Puzigaća (Voždovac, Srbija), Milan Stepanov (Vojvodina, Srbija), Harmony Ikande (Maccabi Yavne, Izrael), Anel Hebibović (Olimpic/ posudba), Ildar Klarić (Olimpic/ posudba).

'Imali smo igrača u našem sastavu, koji su po imenima bili kvalitetni, iskusni, a sada više nisu tu i za to ima više razloga. Neki su nas napustili zbog povrede, nediscipline ili duže pauze. Sve ima svoje razloge, a poanta je u tome da je Sarajevo imalo kvalitetan sastav na papiru, ali u praksi nije bilo tako. Napravili smo internu selekciju, tako da možemo računati na sve igrače koji su sada tu, što nas raduje poslije zimskih priprema. Što se tiče potencijalnih pojačanja, imali smo želju da dovedemo nekoliko igrača, među kojima je bilo i reprezentativaca, ali se to nije ostvarilo. Da bi igrač došao potrebno je da se 'poklopi' nekoliko stvari i jednostavno se nismo dogovorili. Ipak, nećemo govoriti o igračima koji nisu došli, već samo o onima koji su tu i zadovoljni smo urađenim', kazao je trener Sarajeva Miodrag Ješić za Fenu.

Sarajevo u 19. kolu Premijer lige BiH, koje je na rasporedu ovog vikenda, u nedjelju gostuje Zrinjskom u Mostaru. Utakmica protiv drugoplasirane ekipe prvenstva najbolji je mogući test na početku polusezone za Ješićeve izabranike.

'Napravili smo tim koje može odgovoriti zahtjevima kluba. Novi igrači su došli da popune upražnjena mjesta ili da pojačaju konkurenciju. Kroz pripremni period smo sve igrače stavili u funkciju i sada možemo na sve da računamo. Cilj kluba jeste da osvaja trofeje. Treba mnogo truda, rada, želje i volje, uz sve ono što smo radili na pripremama da svi zajedno dođemo do cilja. Osim samih trofeja, naš cilj je da navijačima pružimo dopadljiv nogomet i da uz dobru igru dođemo do dobrog rezultata', kazao je Ješić.

Raspored 19. kola
SUBOTA
Radnik – Mladost 14.00
Vitez – Velež 14.30
Rudar – Prijedor 14.30
Čelik – Travnik 14.30
Borac – Sloboda 17.00
NEDJELJA
Slavija – Olimpic 14.30
Zrinjski – Sarajevo 15.00
Željezničar – Široki Brijeg 16.30

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close