balon d'or

Kako su glasali kapetani i izbornici iz BiH i susjedstva?

Sport / Nogomet | 11. 01. 2016. u 22:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U izboru za "Zlatnu loptu" glasovali su kapetani i izbornici nacionalnih selekcija te novinari. Jedini hrvatski nogometaš u izboru bio je Ivan Rakitić koji je dobio dva boda.

Kapetan Brazila Neymar i trener Libanona Miodrag Radulović dali su mu po bod.

Kapetan Hrvatske, Darijo Srna, pet bodova je dao Messiju, tri Cristianu Ronaldu, a jedan Thomasu Muelleru.

Hrvatski izbornik Ante Čačić pet bodova je dao Messiju, tri boda Ronaldu, a jedan napadaču Švedske i PSG-a Zlatanu Ibrahimoviću.

Edin Džeko je kao kapetan nogometne reprezentacije BiH za najboljeg igrača stavio Cristiana Ronalda, kojem je dao pet bodova, drugi izbor bio mu je Eden Hazard (tri boda), a tek kao treći izbor bio je Leo Messi.

Kada su u pitanju glasovi za najboljeg trenera, Džeko je pet bodova dodijelio treneru Barcelone Luisu Enriqueu, koji je dobio nagradu, tri boda dao je Carlu Ancelottiju i jedan bod Joseu Mourinhu.

Izbornik reprezentacije BiH Mehmed Baždarević također je sudjelovao u glasanju, a on je pet poena dao Cristianu Ronaldu, tri Andreasu Iniesti, a jedan Thomasu Mulleru.

Kapetan Srbije Branislav Ivanović bodove je dao Messiju, Hazardu i Neymaru, a njihov izbornik imao je identičan izbor, s tim da je umjesto Hazarda uvrstio Ronalda.

Kopirati
Drag cursor here to close