Arsenal ostao na plus pet

Kane golom srušio City i preskočio Jimmyja Greavesa

Harry postiže gol, gol kojim preskače Jimmyja Greavesa na prvom mjestu vječne ljestvice najboljih strijelaca kluba. Kane je, naime, zabio svoj 267. pogodak u dresu Tottenhama.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2023. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brennan Johnson igra u posljednje vrijeme odlično. Od posljednjih pet golova Nottingham Foresta, on je sudjelovao u svih pet. Tri puta je bio strijelac, dva puta asistent. Danas je u crno zavio Leeds koji se grčevito bori za opstanak. Amerikanac na klupi Leedsa traži način da njegova momčad ostvari trijumf, ali jednostavno ne ide. Već su šest utakmica bez pobjede.

Danas su protiv Nottinghama imali preko 70 posto posjeda lopte, tri puta više dodavanja, dvostruko više pokušaja prema golu protivnika, ali uzalud. Nottingham nekako po tradiciji prvi postiže golove, danas su to napravili deveti put u posljednjih 11 utakmica. Danas je Johnson pogodio u 14.minuti, majstorskim volejom s ruba kaznenog prostora, za bijeg nekadašnjih prvaka Europe na za sada mirno 13. mjesto.

Ono što smo napisali za Leeds, kada je u pitanju posjed, broj prilika, udaraca prema golu vrijedi i za Manchester City. Koji je opet poražen. Netko će reći uobičajeno što se tiče Cityja, međutim Pepova družina očito ima problema s realizacijom. Uz neke pomalo nevjerojatne propuste u obrani.

Bilo je ovo peto gostovanje "Građana" na novom stadionu Spursa, svih pet susreta su izgubili bez postignutog gola. Tottenham je stigao do gola u 15. minuti, na poprilično jednostavan način. Visoki izlazak je urodio plodom, Rodri se nije na vrijeme oslobodio lopte, Hojbjerg je pročitao što bi se moglo dogoditi, ispred Lewisa krade loptu proigrava Kane i ostalo je povijest.

Harry postiže gol, gol kojim preskače Jimmyja Greavesa na prvom mjestu vječne ljestvice najboljih strijelaca kluba. Kane je, naime, zabio svoj 267. pogodak u dresu Tottenhama. Greaves, koji je za londonski klub igrao od 1961. do 1970. godine, do brojke od 266 golova stigao je u 379 nastupa, dok je Kaneu trebalo 416 utakmica za 267 golova. Iza njih je Bobby Smith s 208 golova. Također je Kane treći igrač koji je postigao 200 golova u Premiershipu, nakon Alana Shearera (260) i Waynea Rooneya (208). Kane je zabio svoj 200. gol u svojoj 304. utakmici.

Najbliže izjednačenju City je bio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Riyad Mahrez pogodio prečku. De Bruyne je tek ušao u 59. minuti, što se osjetilo na terenu, jer je proigrao prije svega Alvarez, ali City nije mogao do izjednačenja, pa je opet u zaostatku pet bodova u odnosu na Arsenal.

Kopirati
Drag cursor here to close