lider u vitezu

Karačić: Zrinjski je favorit, ali favorit ne pobjeđuje uvijek

Sport / Nogomet | 02. 10. 2015. u 18:01 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči subotnje utakmice između Viteza i Zrinjskog, u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige, trener Viteza Branko Karačić osvrnuo se i na poraz njegove momčadi kod Sarajeva (0:4) prošlog vikenda.

'Što kazati, igrali smo lijepo, ali se vratili s četiri gola u mreži. Sigurno da smo razočarani, trebali smo u najmanju ruku postići poneki pogodak. Iako smo išli oslabljeni imali smo namjeru nadigravati se i pokušati u Vitez donijeti barem bod. Što je tu je, iza nas je utakmica, a protiv Zrinjskog nas očekuje sasvim druga utakmica', kazao je Karačić koji je naglasio kako respektira Zrinjski, ali da nema razloga za strah.

'Zrinjski uz Sarajevo ima ponajbolju ekipu lige, prvi su, godinama u vrhu lige, najmanje golova su primili. Ipak, uz respekt prema Zrinjskom, očekujem da će rezultat biti pozitivan za nas. Očekujem da se nećemo igrati lopte, nego tražiti rezultat. Volio bih da moji dečki pokazati odlučnost, kao protiv Travnika, hrabrost, čvrstinu, disciplinu i da realiziramo stvorene prilike. Mi ne možemo biti nezadovoljni i neodlučenim rezultatom. Zrinjski je lagani favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek, mi ćemo težiti osvajanju tri boda', istaknuo je trener Karačić.

Vodeću momčad BH Telecom Premijer lige, svakako se mora poštovati, s čime se slažu i dvojica igrača Viteza, Pilipović i Barišić.

'U zadnjih nekoliko kola podigli smo se u formi, puno bolje igramo nego u startu, na početku sezone. Zrinjski je kvalitetan protivnik, uvijek su u vrhu, ali mi trebamo gledati sebe i igrati dobar nogomet. Trebamo igrati na rezultat, a ne na ljepotu', kazao je nekadašnji igrač Zrinjskog, a danas Viteza, Hrvoje Barišić.

'Izuzetno kvalitetan protivnik, respektiramo ih, ali u ovom trenutku nas oni ne zanimaju, nego naša ekipa. Ako budemo složni i odlučni, rezultat neće izostati. Uz maksimalan angažman možemo doći do cilja, jer i mi posjedujemo sigurno jedan kvalitetu', kazao je Borislav Pilipović.

Za sastav Viteza u utakmici protiv Zrinjskog sigurno neće zaigrati Toni Pezo, Elvis Sadiković i Sabahudin Jusufbašić, što je problem za Karačića.

'To nam je hendikep jer bismo s njima imali više mogućnosti za rotaciju i taktičko nadmudrivanje', dodao je nekadašnji trener Zrinjskog.

Izvjesno je da bi za prvi tim Viteza u subotnjoj utakmici mogao nastupiti Nusret Fajić.

Kopirati
Drag cursor here to close