Menadžer Liverpoola nakon nule protiv Tottenhama

Klopp: Ne vidim gdje će City napraviti kiks, stvarno ne vidim

"Ne vidim da mogu da ispuste bodove. Volio bih da mogu da razmišljam drugačije, ali stvarno ne vidim.Imamo bod više nego prije utakmice sa Totenhemom i to je dobro, mnogo bolje nego da smo izgubili", kaže Klopp.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Je li Livepool prosuo protiv Tottenhama presudne bodove u borbi za naslov prvaka? Po trenutačnoj formi Redsi su bili favoriti, nekima i veliki, međutim, s druge strane je bila momčad koja konkurira za Ligu prvaka i sve je samo ne lagan zalogaj pa i za ovakav Liverpool. Vidjelo se na terenu, vrlo lako se moglo dogoditi da Liverpool ostane bez bodova na svom terenu. Gosti su vodili, imali svoje prilike kod 1:1.

Naravno, u ovom trenutku Liverpool jeste prvi na tabeli, ali Manchester City tek treba igrati protiv Newcastlea. Klopp čini se da ne vjeruje u neko "poklapanje" rezultata, neku pomoć protivnim Cityja u završnici sezone.

"Ne vidim da mogu da ispuste bodove. Volio bih da mogu da razmišljam drugačije, ali stvarno ne vidim.Imamo bod više nego prije utakmice sa Totenhemom i to je dobro, mnogo bolje nego da smo izgubili. Taj gol se zaista računa. Ali to nije ono što smo tražili u ovoj utakmici. Moramo da se nosimo sa tim i hoćemo. Naš problem nije da li će City dobiti Newcastle, već to što u utorak imamo teško gostovanje kod Aston Ville. Naš kontra-presing bio je na drugom nivou, ali izuzetno je teško igrati protiv protivnika sa igračima svjetske klase i menadžerom svjetske klase kada oni imaju tjedan dana da se pripreme, a mi igramo svaka tri dana. Bilo je još teže kad su poveli, morali smo da ostanemo mirni i da povećamo pritisak, a to je bio veliki izazov.

Kopirati
Drag cursor here to close