Lijepa cifra

Koliko bi Zmajevi i Savez mogli zaraditi plasmanom na EURO u Njemačku?

Naime, samo za plasman na EURO u Njemačkoj, Savez bi u Bosnu i Hercegovinu vratio 9,25 milijuna eura, koliko iznosi nagrada za kvalifikaciju, ali to nije sve.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2023. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plasman na EURO 2024. godine bi, ne samo obradovao armiju navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog svog prvog nastupa na Europskom prvenstvu ikada, već bi bh. kući nogometa itekako napunio kasu.

Zmajevi će u ožujku imati mogućnost da se kroz dodatne kvalifikacije plasiraju na EURO. Bio bi to prvi nastup na velikoj europskoj sceni, što bi bio veliki sportski uspjeh.

Uspjeh bi, međutim bio i financijski, jer bi Zmajevi u blagajnu N/FS BiH stigli milijuni eura.

Naime, samo za plasman na EURO u Njemačkoj, Savez bi u Bosnu i Hercegovinu vratio 9,25 milijuna eura, koliko iznosi nagrada za kvalifikaciju, ali to nije sve.

Svaki koristan rezultat bi sa sobom nosila i dodatnu novčanu nagradu. Naime, remi u grupnoj fazi vrijedi 750 tisuća eura, dok se za pobjedu zaradi dvostruko više, 1,5 milijuna.

Kvalifikacija u sljedeći krug natjecanja, osminu finala dodatnih je 2 milijuna eura zarade, četvrtfinale nosi 3,25 milijuna, a polufinale 5 milijuna eura.

Logično, najbogatije nagrade slijede za osvajače Europskog prvenstva. Najbolja reprezentacija “Starog kontinenta” zaradit će 10 milijuna eura, dok će finalistu pripasti 7 milijuna.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će utakmice dodatnih kvalifikacija krajem ožujka 2024. godine. Sam plasman u Njemačku bio bi povijesni uspjeh, a financijska injekcija u doba gradnje hibridnih terena i drugih projekata bila bi sve ono što u Izvršnom Odboru N/FS BiH priželjkuju.

Kopirati
Drag cursor here to close