Prvi golman ozlijeđen, druga dvojica u karanteni

Komori ušli u povijest, ali sada nemaju golmana

CAF je postavio vrlo stroga pravila u vezi COVID-19 na Afričkome kupu nacija. Ako je pojedini igrač zaražen, nema pravo nastupa. Ako momčad nema vratara na raspolaganju, drugi igrač prijavljen za turnir mora uskočiti na to mjesto.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2022. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije da baš samo na Europskom prvenstvu za rukometaše slušamo silne priče o testiranjima, koroni, igračima koji otpadaju jedan za drugom dan za danom u skoro svakoj selekciji. Slične proble, tamo na drugom kraju svijeta u Kamerunu imaju izbornici afričkih reprezentacije koje se bore za status najbolje na ovom kontinentu.

Najveću senzaciju turnira Komore čeka susret osmine finale protiv domaćina Kameruna, a njihovog izbornika Amira Abdoua muči veliki problem. Ostao je bez golmana!

Abdou je već osam godina te je najzaslužniji za grandiozan uspjeh ove male nacije, nalazi se u karanteni, baš kao i njegova preostala dvojica golmana Ali Ahamad i Moyadh Ousseni. Problem za Abdou je veći time što je prvi golman Salim Ben Boina ozlijeđen.

CAF je postavio vrlo stroga pravila u vezi COVID-19 na Afričkome kupu nacija. Ako je pojedini igrač zaražen, nema pravo nastupa. Ako momčad nema vratara na raspolaganju, drugi igrač prijavljen za turnir mora uskočiti na to mjesto. Momčadima koje nemaju minimalan broj od 11 igrača raspoloživih za utakmicu bit će upisan poraz od 2:0, stoji u priopćenju CAF-a.

U momčadi otočne države Komori razbuktala se zaraza koronavirusom, 12 članova delegacije je u autu i pitanje kako će izgledati u sljedećoj utakmici. Kako sada stvari stoje, Abdouovi pomoćnici će morati reagirati i kako sada stvari stoje vrlo lako bi se moglo dogoditi da netko od igrača na kraju večeras bude na golu.

Do sada su plasman u četvrtfinale ostvarile selekcije Burkine Faso i Tunisa. Gledajući dosadašnji tijek turnira svakako da su prve utakmice nokatu faze završile iznenađujućim rezultatima. Gabon se spasio poraza u regularnom tijeku utakmice, ali je na kraju u maratonskoj seriji izvođenja jedanesteraca poražen 7:6. N'Gakoutou i Palun nisu pogodili u posljednje dvije serije.

Nigerija koja je izgleda vrlo dobro u prvom krugu, koja je uzela devet bodova, na kraju je zapela na Tunisu.Youssef Msakni je "Super Orlovima" presudio golom iz rane faze drugog dijela.

Kopirati
Drag cursor here to close