Do mene je!

Lionel Messi: Bolno je što sam promašio jedanaesterac

"Osjećam se odgovornim zbog ovakvog rezultata. Ideja je bila pobijediti prvu utakmicu, što bi nas učinilo mirnim. Ali, cilj i dalj ostaje isti, moramo pobijediti dvije predstojeće utakmice"
Sport / Nogomet | 17. 06. 2018. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi, kapetan i najbolji igrač Argentine, preuzeo je na sebe odgovornost zbog neriješenog ishoda njegove reprezentacije protiv autsajdera Islanda.

"Osjećam se odgovornim zbog ovakvog rezultata. Ideja je bila pobijediti prvu utakmicu, što bi nas učinilo mirnima. Ali, cilj i dalj ostaje isti, moramo pobijediti dvije predstojeće utakmice", kazao je Messi nakon pravog malog šoka za Gaučose na startu Mundijala.

Mora se, međutim, kazati kako kompletan Albiceleste sastav protiv agresivnih Islanđana nije mogao doći do neke značajnije igre koja bi asocirala na favoriti Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Nismo pronalazili prostor između linija. U drugom poluvremenu Island je igrao drukčije, čekali su nas", kazao je Messi, objašnjavajući time i lošu kontrolu sredine terena svoga tima, ali i nemoć da se ozbiljnije ugrozi  Islanđane, ''parkirane'' na vlastitoj polovini terena.

Momačd Jorgea Sampaolija imat će popravni protiv Hrvata u četvrtak, a s obzirom da je Hrvatska prošla neugodnu Nigeriju, Argentincima je jasno kako protiv kockastog tima moraju pružiti puno više, osim ako se sastavu Zlatka Dalića ne dogodi loša večer, kao što se Argentini dogodio loš dan protiv Islanda.

"Predstoje mečevi protiv Hrvatske i Nigerije, natjecanje je tek počelo, treba dugo igrati", rekao je frustrirani Messi.

"Iako smo željeli tri boda iz prve utakmice, što bi nam donijelo mir, svjesni smo da sada moramo dalje igrati. Hrvatska će biti također teška, uzimajući u obzir kakvu reprezentaciju imaju, čvrsti su otraga i jednim potezom mogu okrenuti utakmicu", rekao je Messi o predstojećoj, možda i odlučujućoj utakmici za plasman.

Što god napravili protiv Hrvatske, u trećem ih kolu čeka Nigerija. Rasplet može biti takav da bilo koje dvije reprezentacije iz ove skupine smrti prođu dalje. Najveća bi senzacija bila da to budu Island i Nigerija.

Zadnji put promašio je Ariel Ortega 2002. godine

Ariel Ortega bio je posljednji Argentinac koji nije uspio realizirati udarac s bijele točke na jednom od svjetskih prvenstava. Bilo je to na Mundijalu 2002. godine, održanom u Japanu i Južnoj Koreji. Argentina je na utakmici protiv Švedske gubila 1:0 do 88. minute. Ortegin udarac s jedanaest metara zaustavio je vratar Magnus Hedman, ali je na odbijenu loptu natrčao Hernán Crespo i uspio spasiti jedan bod za svoju ekipu.

Argentina je i tada imala Nigeriju u skupini i pobijedila je afričku momčad 1:0. Uslijedio je poraz od Engleske 0:1, remi sa Švedskom 1:1 i nisu prošli dalje. Prva dva mjesta u skupini zauzele su Švedske i Engleska s po pet bodova, dok je Argentina sakupila četiri.

Kopirati
Drag cursor here to close