Liga prvaka

Liverpool bolji od Intera; Remi Salzburga i Bayerna

Nogometaši Liverpoola svladali su Inter na San Siru 2:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, dok su u Salzburgu istoimeni domaćin i Bayern odigrali 1:1.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2022. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je nastavljen program Lige prvaka u nokaut fazi. Liverpool je na gostovanju u Milanu pobijedio Inter 2:0 golovima Firmina i Salaha, dok su Salzburg i Bayern odigrali nedolučeno 1:1.

Možda trener Bavaraca Nagelsmann nije zadovoljan rezultatom, ali Klopp se s Redsima doma vraća s osmijehom na licu, iako nije bilo lagano.

Inter je u prvom dijeli imao sjajnu priliku za vodstvo. Perišić je dodao u kazneni prostor za Calhanoglua koji je praktički već svladao Alisson, loptu su svi vidjeli u mreži, ali ona je završila na gredi. 

Inter je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Već na startu domaćin je imao priliku koja je izrađena na "hrvatski pogon". Perišić je bio dodavač, a Brozović je opalio sa 18 metara, ali je pucao pored gola.

U 53. minuti je ponovo zaprijetio Inter, ponovo je ubacio Perišić, no Lautaro je zamalo zakasnio.

U 60. minuti Inter je zabio, no pogodak Edina Džeke je ispravno poništen zbog zaleđa. Prvu priliku u nastavku gosti su imali u 63. minuti, ali Luis Diaz nije najbolje reagirao.

U trenucima Interove dominacije, Liverpool je u 76. minuti poveo. Roberson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za vodstvo Redsa.

Novu priliku za Inter vidjeli smo u 80. minuti, s ruba kaznenog prostora pucao je Perišić, ali preko gola.

Gosti su pobjedu i veliku prednost uoči uzvrata osigurali u 83. minuti golom Mohameda Salaha. Alexander-Arnold je ubacio u kazneni prostor, a Salah se najbolje snašao u gužvi ispred gola.

Edin Džeko, Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret u domaćim redovima.

Kao veliki favoriti stigli su nogometaši Bayerna u Salzburg koji je strpljivo čekao svoje šanse. Potpuna ofenziva Bavaraca trajala je veći dio susreta, ali šok je pomogao domaćinu.

Naime, već u 12. minuti morali su domaćini mijenjati kad je Okafor izašao iz igre zbog ozljede prepone, a zamijenio ga je Adama. A svoju priliku Adama koristi u 21. minuti.

Dobio je loptu u prostor od Aaransona i s ruba kaznenog prostora naciljao te pogodio za vodstvo Austrijanaca od 1:0.

Salzburg je potom grčevito branio vodstvo, a onda nešto slično kao i večer prije u Parizu.

Dominacija jedne momčadi dolazi na naplatu pred kraj susreta. Pavard je ubacio s desne strane, lopta je preskočila sve i stigla na drugu stativu gdje se nalazio Kingsley Coman koji je preusmjerio za izjednačenje od 1:1.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close