Rossi radi sjajan posao

Mađarska ima najduži niz bez poraza

Ovaj ciklus kvalifikacija Mađarska je završila sa pet pobjeda i tri remija. Kada se tome dodaju tri utakmice prije početka ciklusa, prijateljske dolazimo do brojke od jedanaest mečeva bez poraza.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo vremena ih nije bilo nigdje. Pričalo se i pisalo o "Lakoj konjici" iz pedesetih godina. Sada je na sceni neka druga reprezentacija Mađarske koja je po treći put zaredom izborila plasman na Europsko prvenstvo.

U ovom trenutku reprezentacija koju sa klupe vode Marco Rossi ima najduži niz bez poraza od svih reprezentacija pod okriljem UEFA-e. Ovaj ciklus kvalifikacija Mađarska je završila sa pet pobjeda i tri remija. Kada se tome dodaju tri utakmice prije početka ciklusa, prijateljske dolazimo do brojke od jedanaest mečeva bez poraza. Posljednji poraz, Mađarska je doživjela u susretu protiv Italije u sklopu Lige nacija. Ta utakmica je odigrana 26. rujna 2022. godine.

Nakon toga Mađari su odigrali najpre tri kontrolna susreta, sa Luksemburgom (2:2), Grčkom (2:1) i Estonijom (1:0), da bi u kvalifikacijama dvaput bili bolji od Srbije (po 2:1), po jednom su savladali Bugarsku (3:0), Litvu (2:0) i Crnu Goru (3:1) na svom terenu i sa svakom od ovih selekcija igrali nerješeno u gostima: bez golova u Podgorici, a po 2:2 u Kaunasu i Sofiji.

Gledajući rezultate Mađarske od dolaska Marc Rossija, ova reprezentacija u 59 utakmica ostvarila omjer 29-14-16. Pod njegovim vodstvom Mađarska u tri utakmice nije izgubila od Engleske, u Ligi nacija je posebno odjeknuo onaj visoki trijumf na Molineux 4:0, kao i onaj u Lepzigu protiv Njemačke 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close