Kadeti u kvalifikacijama

Malkočević: Šansu treba tražiti protiv Slovenije i Češke

Sport / Nogomet | 13. 12. 2016. u 13:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska nogometna reprezentacija BiH u ožujku 2017. godine bit će domaćin turnira skupine 7 Elitnog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Mladi bh. nogometaši igrat će protiv Engleske, Slovenije i Češke Republike, a izbornik Sakib Malkočević smatra da je skupina jaka. 

“Svaka ekipa u elitnoj rundi je kvalitetna. Engleska je apsolutni favorit i jedna je od najboljih ekipa u Europi u uzrastu. Sa Slovenijom smo već igrali na razvojnom turniru i to je jedina reprezentacija iz regije s kojom imamo negativan skor”, izjavio je Malkočević za zvanični portal Nogometnog saveza BiH.

Izbornik naglašava da BiH ima dovoljno vremena do početka kvalifikacija kvalitetno se pripremiti i pokušati ponoviti uspjeh prethodne generacije, koja se uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo.

“To će sigurno biti veoma teško, ali mislim da šansu za plasman dalje trebamo tražiti protiv Slovenije i Češke Republike”, istaknuo je. 

U sezoni 2017/2018. kadeti će u kvalifikacijama igrati protiv Slovačke, Moldavije i Makedonije, a Malkočević očekuje da će BiH ponovo izboriti plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

“Naviknuti smo već na elitnu rundu pa tako očekujemo da ćemo i iduće sezone ponoviti taj uspjeh. To će biti nova generacija, ali dosta vremena je pred nama, imat ćemo kada razmišljati o idućoj sezoni”, zaključio je Malkočević.

 

Kopirati
Drag cursor here to close