Uradio sve kako treba

Marca hvali Kovačića: Njegova igra je bila nevjerojatna

"Ne samo da je napravio ono što je njegov trener tražio od njega, nego je imao i vremena krenuti u napad i dodati gol na svoj nastup", naveli su.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2024. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Manchester City / Mateo Kovačić

Mateo Kovačić je rješenje za Guardioline probleme, hvali španjolska Marca hrvatskog veznjaka koji je u velikom stilu otvorio novu sezonu.

"Manchester City je gotovo savršena mašina koja već nekoliko godina dokazuje da je ako ne najbolja, onda jedna od najboljih momčadi na svijetu. Ipak, imaju određenih problema koje ni sam Guardiola nije uspio riješiti, ali pojava neočekivanog protagonista pomogla je katalonskom treneru da sakrije jedan od glavnih nedostataka svoje momčadi. Prošle sezone bili su ranjiva momčad u određenim prilikama i njihovi najgori trenuci poklopili su se s jednom okolnošću - kada Rodri nije bio na terenu. Španjolski veznjak skupio je nevjerojatan niz od 74 utakmice bez poraza. No, momčad građana se raspala kada nije bilo na terenu. Trijumf na Europskom prvenstvu utjecala je i na to da je nogometaš kasnije stigao s godišnjeg odmora i samim time nije imao potpunu predsezonu. Suočeni s takvom situacijom, Guardiola se odlučio za nogometaša koji će popuniti tu prazninu - Matea Kovačića", piše u tekstu Marce koji se potom posve okrenuo hrvatskom veznjaku.

"U prvoj utakmici sezone Hrvat je bio zadužen za podršku veznom redu u ulozi na koju nije navikao. Ni u Real Madridu ni u Chelseaju nije bio takav tip igrača, ali s Pepom je otkrio taj novi, organizacijski i defenzivniji aspekt. Rodri je miran i inteligentan, vjerojatno i najvažniji igrač u momčadi, ali Kovačić je sasvim druga stvar. Protiv Chelseaja je izašao na teren uz Kevina de Bruynea i Bernarda Silvu. Mateo je bio najdefenzivniji od njih trojice iako je nogometaš s jasnom ofenzivnom vokacijom. Iako je sposoban pokriti dosta terena, nije ga karakterizirala raspodjela dodavanja poput Rodrija, već voli preskakati linije. U pobjedi 2:0 svoje momčadi na Stamford Bridgeu pokazao je sve navedeno, ali smirenošću kakva se rijetko viđala u prošlosti. Viđali smo ga ranije uz obrambene profile igrača kao što su Kanté ili Casemiro, koji su mu dopuštali slobodu u igri, a on je ovom prilikom bio taj koji je dao balans sredini terena, a da pritom nije izgubio svoju bit. Njegova igra je bila nevjerojatna. Ne samo da je napravio ono što je njegov trener tražio od njega, nego je imao i vremena krenuti u napad i dodati gol na svoj nastup. Spektakularan slalom završio je snažnim udarcem. Kovačić je pokazao da i bez Rodrija ima fešte", zaključeno je u tekstu koji prenose Sportske novosti

Kopirati
Drag cursor here to close