Šef prvaka i lidera

Marinović: Ne vjerujem da su se sarajevski rivali predali

Sport / Nogomet | 15. 10. 2016. u 06:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Zrinjski u prvo kolo drugog kruga natjecanja ulazi sa plus osma u odnosu na rivale. Prednost je to koju Mostarci nakon današnjeg gostovanja Radniku žele zadražti, eventualno uvećati.

“Završen je prvi krug kojim zaista možemo zaista biti zadovoljni, jer napravili smo jednu lijepu prednost”, ocijenio je šef struke Vinko Marinović.

“Sada idemo na noge Radniku koji je izuzetno kvalitetan, a to je pokazao nastavivši kontinuitet igara iz prošle sezone. Iako su imali dosta promjena u kadru, i dalje imaju dosta kvalitetnu i iskusnu ekipu.”

“Mi s druge strane bodovnu prednost iz prvog kruga želimo ostaviti po strani i u preostalih sedam kola do kraja godine pokušati biti još bolji”, dodao je.

Radnik: Skup kvalitetnih pojedinaca

Što očekivati u Bijeljini?

“Neće biti lako, jer Radnik je izuzetno dobar. Promjena trenera dala im je neku novu dimenziju, ali mi i ovog puta idemo po pobjedu. Radnik se nakon naše prve ovosezonske međusobne utakmice digao u formi”, apostofirao je Marinović pa se dao u seciranje rivala.

“Očekujem da će nastupiti agresivno, sa izraženom željom da nas pobijede – sve ekipe protiv nas daju maksimum. Imaju igrače poput Obradovića, Simeunovića, Pece koji je dosta napredovao u zadnje vrijeme, Martinovića, Jankovića, Đurića, Jakovljevića, Zeljkovića…, dosta su efikasni u odnosu na prošlu sezonu, što je još jedno upozorenje.”

Puko nabrajanje imena ne znači ništa ukoliko ne poznajete karakteristike igrača, a Marinović, naravno, zna o čemu priča.

“Imaju izuzetno brze igrače prema naprijed, pogotovo u tim tranzicijama, na što moramo pripaziti pozornost. Obradović im daje tu sigurnost jer je vrlo dobar u igri leđima prema golu, sposoban je zadržati loptu, a onda to otvara prostor bočnim igračima poput Pece i Simeunovića. Zato moramo biti disciplinirani, stajati im blizu i imati što veći posjed.”

Zrinjski neće biti kompletran jer je Filipović bio bolestan od petka do srijede, u kadru neće biti ni Mate Pehara kojeg muči aduktor, a od ranije problema s leđima ima Mario Barić koji se uključio u trenažni proces.

Sarajevski rivali su se predali?

Hoće li Zrinjski danas upisati nova tri boda, još ćemo vidjeti, no sve da tako i bude, coach Mostaraca ne spušta gard - ne vjeruje da su sarajevski rivali, koje očito smatra najopasnijom konkurencijom, još predali.

“Ne vjerujem u te priče, jer i u drugom dijelu nas očekuje opet jedan težak raspored. Ima se još dosta igrati. Nama je bitno zadržati kvalitetu igara i bodovnu prednost, još je to dosta daleko. Tu je i Kup, za koji imamo širok izbor igrača i gdje protiv Veleža želimo napraviti dobar rezultat i uvertiru za duel sa Sarajevom.”

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close