korak prema titulu

Marinović oborio nove rekorde: Teška pobjeda, ali svaka mora biti takva

Sport / Nogomet | 23. 04. 2016. u 19:30 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski u ovoj sezoni potukao je silne rekorde, klupske i premijerligaške. Plemići su ubilježili devet gostujućih pobjeda i tako izjednačili rekorde Željezničara i Sarajeva, a i večeras je palo nekoliko rekorda.

Nikad u povijesti kluba Zrinjski nije imao ovoliko bodova (59) u ovom dijelu sezone, a trijumfom protiv Viteza (1:0) postao je prvi klub u premijerligaškoj povijesti koji je nanizao 45 domaćih utakmica bez poraza!

Zadnji prvenstveni poraz Zrinjski je doživio prije skoro tri godine – 28. travnja protiv Čelika (0:2). Tada je strijelac za Čelik bio Jasmin Mešanović, a Zrinjski je vodio Branko Karačić.

Danas su se uloge zamijenile, pa je Mešanović postigao jedini gol za pobjedu Zrinjskog.

'Očekivali smo da će Vitez igrati povučeno. Tako je i bilo. Vitez je postavio blok koji nismo uspjeli probiti u prvom poluvremenu. U drugom smo sve bacili na napad i došli do teško izborene pobjede. No takve su sve u ovom dijelu sezone', kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Branko Karačić, koji je dobio ovacije uoči utakmice, kazao je kako su se njegovi igrači kvalitetno branili osim u jednoj situaciji.

'Zrinjski je dominirao, ali nije imao nijednu pravu šansu u prvih sat vremena. I onda je jedna dekoncentracija našeg obrambenog igrača i kvalitetna reakcija Mešanovića riješila utakmicu. Zrinjskom želim svu sreću u nastavku, a mi ćemo pokušati doći do svog cilja – ostanka u ligi', kazao je Karačić.

Kopirati
Drag cursor here to close