Radno u redovima Crvenih Vragova

Martial napustio United, igrači se javno obratili navijačima

Francuski napadač Anthony Martial odlučio je reći zbogom Unitedu nakon devet dugih godina provedenih u klubu.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2024. u 01:30 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogo se toga događa posljednjih dana u crvenom dijelu Manchestera. Nakon osvajanja FA Kupa protiv Manchester Cityja prošli vikend, situacija oko trenera Erika ten Haga i dalje nije riješena. Navijači sezonu unatoč trofeju smatraju neuspješnom, a igrači su se odlučili javnim priopćenjem obratiti svojim vjernim pristalicama.

"Bilo je prekrasno slaviti sve zajedno. Navijači, osoblje, igrači - svi ujedinjeni kao jedan. Ta će sjećanja zauvijek živjeti s nama. Razumijemo žrtve koje morate podnijeti da biste pokazali ovu razinu podrške. Znamo da ova sezona u cjelini nije bila dovoljno dobra i nemamo isprike", stoji u priopćenju igrača koji su izjavili kako će vratiti United na stare staze slave.

"Uzbuđeni smo zbog budućnosti ovdje. Toliko je toga što moramo postići zajedno. Borit ćemo se da Manchester Unitedu donesemo uspjeh kakav ovaj poseban klub zaslužuje", zaključili su u obraćanju navijačima.

Martial se pozdravio s Manchesterom nakon devet godina

Nakon objave ove poruke navijačima, nastavila su se iznenađenja u redovima Crvenih Vragova. 

"Dragi navijači Manchester Uniteda, s velikom emocijom vam pišem za rastanak. Nakon devet nevjerojatnih godina u klubu, došlo je vrijeme da okrenem novu stranicu u karijeri. Vaše pjesme, ohrabrenje i ljubav prema klubu su uspomene koje će zauvijek ostati urezane u mom srcu", kazao je Francuz te naglasio kako će i dalje pratiti i bodriti klub.

"Manchester United će uvijek biti u mom srcu. Ovaj klub je ostavio trag u mojoj karijeri i ponudio mi nevjerojatnu priliku da igram pred vama. Odlazim u nove izazove, uvijek ću biti Red Devil i nastavit ću sa strašću pratiti rezultate kluba."

Martial je roster Manchester Uniteda obogatio davne 2015. godine, nakon što je za 60 milijuna eura došao iz francuskog Monaca. Za engleski klub upisao je 317 nastupa u kojima je postigao 90 golova i 47 asistencija.

Posljednjih par sezona je dosta izbivao zbog ozljeda koje su mu uništile kontinuitet igara. Pokušao se "oživjeti" odlaskom na posudbu u Sevillu početkom 2022. godine, ali od povratka u redove Crvenih Vragova nije se mnogo naigrao. Ove sezone je u Premier ligi nastupio 13 puta i postigao tek jedan pogodak.

Casemiro na izlaznim vratima?

Pored Martiala, neki mediji nagađaju kako bi klub mogao napustiti i Brazilac Casemiro, koji se povezuje s odlaskom u Saudijsku Arabiju. Kako prenose strani mediji, Al-Nassr vrši pritisak na igrača Uniteda u želji ponovnog spajanja s Cristianom Ronaldom, s kojim je surađivao dugi niz godina u madridskom Realu.

On je već od prošle godine povezivan s odlaskom u Arabiju, ali se tada odlučio na ostanak u Premiershipu. Kako piše ugledni Relevo, Brazilac će prvo saslušati čelnike Uniteda i ono što će mu ponuditi te se onda odlučiti o svom sljedećem potezu.

32-godišnji Casemiro se Unitedu pridružio 2022. godine, a odigrao je 83 utakmice uz 12 pogodaka i 9 asistencija

Kopirati
Drag cursor here to close