Bundesliga

Minimalac Bayerna za plus dva ispred Borussije

Bayern se sa 58 bodova zadržao na vrhu ljestvice, a njegova prednost pred drugoplasiranom Borussijom Dortmund je i dalje dva boda. "Žuto-crni" su sa 2:1 svladali Union Berlin na svom Signal Iduna Parku.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2023. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri dana nakon što ih je Freiburg izbacio u četvrtfinalu njemačkog Kupa na njihovoj Allianz Areni, nogometaši Bayerna su uzvratili minimalnom 1:0 pobjedom na Europa-Park stadionu u dvoboju 27. kola Bundeslige i tako se zadržali na vrhu ljestvice. Pobjedu Bavarcima donio je Nizozemac Mathijs de Ligt u 52. minuti na asistenciju Jamala Musiale.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je ušao u igru tek u sučevom dodatku, kad ga je Bayernov trener Thomas Tuchel koristio kao taktičku zamjenu. Bayern se sa 58 bodova zadržao na vrhu ljestvice, a njegova prednost pred drugoplasiranom Borussijom Dortmund je i dalje dva boda. "Žuto-crni" su sa 2:1 svladali Union Berlin na svom Signal Iduna Parku.

Donyell Malen je u 28. minuti doveo Borussiju u vodstvo, da bi u 61. minuti izjednačio Kevin Behrens. Konačnih 2:1 postavio je Youssoufa Moukoko u 79. minuti.

Josip Juranović je za goste odigrao cijelu utakmicu. Union Berlin je sa 51 bodom i dalje na trećem mjestu sa četiri boda više od Freiburga koji je još uvijek četvrti. Na petom je mjestu RB Leipzig sa 45 bodova, ali i utakmicom manje.

Na šesto mjesto probio se Bayer koji je u Leverkusenu svladao Eintracht sa 3:1. Domaći su poveli već u 10. minuti golom Aminea Adlija, a u 34. minuti je za 2-0 strijelac bio Moussa Diaby. Djibril Sow je u 74. minuti smanjio na 2:1, da bi pobjedu Bayera potvrdio Sardar Azmoun u petoj minuti sučevog dodatka.

Kristijan Jakić je odigrao cijelu utakmicu za Eintracht koji je potisnut na sedmo mjesto sa 41 bodom koliko ima i Mainz koji je pred svojim navijačima odigrao 2:2 protiv Werdera, iako je dvaput vodio.

Augsburg je poražen pred svojim navijačima sa 3:1 od Kölna. Dion Drena Beljo je odigrao cijelu utakmicu, a David Čolina je igrao od 65. minute.

Kopirati
Drag cursor here to close