Blijeda predstava obje ekipe

Minimalna pobjeda Wolvesa protiv Sheffielda

Svjedočili smo neobičnoj situaciji kod gostiju u 38. minuti. Došlo je do sukoba između dva suigrača, Robinsona i Vinija Souze. Engleski stoper rukom je prema licu pokušao odgurnuti Brazilca u jednom sukobu.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2024. u 18:14 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedina utakmica 26. kola Premier lige na današnjem rasporedu donijela nam je susret Wolvesa i Sheffield Uniteda. Završena je pobjedom Wolvesa minimalnim rezultatom 1:0, a jedini strijelac bio je Pablo Sarabia u 30. minuti.

Ovom su pobjedom Vukovi privremeno skočili na osmo mjesto i sada imaju bod više od Newcastlea, a samo su na jedan bod od sedme pozicije i ekipe Brightona. Fenjeraši iz Sheffielda ostaju najgora obrana u povijesti Premiershipa „zakucani“ na 20. mjesto sa 66 primljenih golova u prvih 26 kola. Ahmedhodžić i Grbić odigrali su cijelu utakmicu za Sheffield.

Bila je ovo utakmica koja je mnogo donosila i jednoj i drugoj momčadi. Wolvesi su se pobjedom mogli približiti pozicijama koje vode u europska natjecanja, dok je Sheffield očajnički tražio pobjedu kako bi se mogli nadati opstanku u ligi. Zanimljivo je da su prvu pobjedu ove sezone igrači Chrisa Wildera ostvarili upravo protiv Wolvesa, pobjedom 2:1 na domaćem terenu. No, kada je u pitanju gostovanje na Molineuxu, Sheffield ne zna za bodove posljednjih devet utakmica.

Prvih pola sata utakmice prošlo je u znaku dominacije domaće ekipe u vidu posjeda, ali je Sheffield bio konkretniji prema golu. Dva puta preko Brewstera, jednom preko McAteeja.

Prvo je Brewster u 19. minuti uputio udarac prema golu koji vratar Vukova Jose Sa skreće u korner. Četiri minute kasnije isti igrač izlijeće sam pred vratara, pokušavajući kazniti visoko postavljenu posljednju liniju domaćih, ali puca neprecizno. McAtee u 29. minuti pokušava, Jose Sa opet brani. Sve su ovo prilike koje su dolazile iz kontri jer su domaći izašli vrlo visoko s dosta igrača na polovici gostiju s ciljem da što prije dođu do vodstva.

Riskantna igra Wolvesa se isplatila u 30. minuti, kada dolaze do pogotka. Prvu konkretnu priliku na utakmici koriste domaći igrači. Ait-Nouri se neometano namjestio na slabiju desnu nogu i centrirao a tamo se najbolje snašao Sarabia koji udarcem glavom dovodi Vukove u prednost i „baca“ Molineux u trans.

Svjedočili smo neobičnoj situaciji kod gostiju u 38. minuti. Došlo je do sukoba između dva suigrača, Robinsona i Vinija Souze. Engleski stoper rukom je prema licu pokušao odgurnuti Brazilca u jednom sukobu, pa je današnji sudac Darren Bond čekao reakciju iz VAR sobe o mogućem crvenom kartonu zbog nesportskog ponašanja. Procjena je bila da se igra nastavi.

Do poluvremena domaći pokušavaju preko Neta i Sarabie, no na odmor se odlazi s jednim golom prednosti s Wolves.

Početak drugog dijela pripao je Sheffieldu. Wolvesi su se svjesno povukli i čekali priliku iz onoga gdje su najbolji, iz protunapada. McAtee prvi prijeti u 53. minuti, ali pored gola. Wolvesi su u 56. minuti tražili jedanaesterac smatrajući da je Vini Souza igrao rukom u svom kaznenom prostoru, no Darren Bond je pokazao da se igra dalje.

Najbolja prilika u drugom dijelu za goste došla je u 59. minuti, kada danas aktivni Brewster prijeti nakon dobrog ubačaja s boka, no Jose Sa danas samouvjereno zaustavlja sve njegove pokušaje. Prva konkretnija prilika domaćih bila je u 65. minuti kada Gomes i Sarabia odigravaju dupli pas, ali strijelac jedinog pogotka na ovoj utakmici puca pored vrata.

Do kraja utakmice ništa se konkretno nije dogodilo, vrijedi izdvojiti pokušaj Gomesa u 92. minuti prema golu Sheffielda, što je Grbić uz manje poteškoće zaustavio.

Ovom su pobjedom Wolvesi privremeno zauzeli osmo mjesto na ljestvici, uz utakmicu više od Chelsea i West Hama. Sljedeće kolo Vukovi igraju u gostima protiv Newcastlea, dok će Sheffield igrati na domaćem terenu protiv Arsenala.

Kopirati
Drag cursor here to close