''Nula'' na Grbavici

Mirovale mreže u derbiju Željezničara i Širokog Brijega

Sport / Nogomet | 26. 08. 2017. u 20:06 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi susret šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Širokog Brijega završio je neodlučeno (0:0).

Domaći sastav bio je bolji protivnik u prvom poluvremenu. ''Plavi'' su bili ofenzivnija i konkretnija momčad, ali nije uspjela ozbiljnije ugroziti vratara Širokog Luku Bilobrka.

Iako su gledatelji na ''Grbavici'' mogli vidjeti nekoliko poluprilika u prvih 45. minuta, koje su uglavnom kreirane iz prekida, pogodaka nije bilo. 

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je kapiten Željezničara Zajko Zeba, koji u 41. minuti iz odlične situacije pucao posred Bilobrka, a odličan udarac u sudačkoj nadoknadi imao je i Asim Zec, međutim, bio je neprecizan.

Početkom drugog poluvremena igrač Širokog Josip Ćorić nakon dobre akcije pogađa vratnicu. To je ujedno bila najbolja prilika za goste do tog dijela susreta.

Ipak, odnosi snaga na terenu ostali su isti kao u prvom poluvremenu. Željezničar je napadao, a Široki se branio i čekao na prilike iz kontranapada. Zbog pritiska domaćih nogometaša Široki je u sljedećim minutama teško prelazio iz obrane u napad.

U nastavku susreta gosti su se konsolidirali, te u nekoliko navrata izveli dobre kontranapade, ali nisu uspjeli svladati oprezni obrambeni bedem Željezničara.

Učestali napadi Željezničara otvorili su prostor kontranapadima gostiju, koji su u 82. minutu ponovno zatresli okvir vratiju Vedrana Kjosevskog. Udarac Luke Menala zaustavila je greda. U istom napadu obrana Željezničara na rubu šesnaesterca pravi prekršaj i daje gostima novu priliku, ali Kjosevski brani udarac Josipa Barišića.

Dvije minute prije kraja regularnog tijeka utakmice drugi žuti karton dobio je igrač Željezničara Danijel Graovac koji je kao posljednji igrač obrane srušio Wagnera.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo. Široki je osvojio vrijedan bod na teškom gostovanju na ''Grbavici'', ali i u stožeru Željezničara mogu biti zadovoljni s obzirom na to da je protivnik večeras imao konkretnije prilike za postizanje pogotka.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close