Čini se kako se odlazak bliži

Modrić napušta Real na kraju sezone?

Na proslavi naslova španjolskog prvaka Modrić nije želio komentirati ništa o svojoj budućnosti, rekavši kako „nije vrijeme za razgovor o tome“ te kako je puni fokus usmjeren na finale Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2024. u 09:55 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentari o Modrićevoj budućnosti u Realu ne prestaju. Brojna su nagađanja o tome nastavlja li kapetan Vatrenih i sljedeće sezone s Kraljevskim klubom osvajati trofeje, ali prema posljednjim informacijama koje stižu iz Španjolske, čini se kako je Luka na izlaznim vratima madridskog kluba.

Kako prenosi Relevo, uprava Reala donijela je odluku da je vrijeme za rastanak s hrvatskim veznjakom. Španjolski mediji pišu kako kapetan Vatrenih napušta madridsku prijestolnicu nakon više od 530 odigranih utakmica za španjolskog velikana.

Glavni razlog navodno leži u tome da je „vrijeme za mlade ljude“, vjerojatno misleći prvenstveno na mladog Turčina, Ardu Gülera koji je budućnost Kraljevskog kluba. Uz to, vjerojatni dolazak Kyliana Mbappéa na Santiago Bernabeu zahtijeva pozamašne financijske viškove, koji bi se mogli osloboditi odlaskom Modrića, koji se nalazi u vrhu kada su u pitanju igrači s najvećom plaćom.

Ipak, isti izvor prenosi kako je Luka bio spreman i na drastično smanjenje plaće, samo da ostane još makar godinu dana u klubu, ali madridska uprava ne namjerava promijeniti svoje mišljenje.

Na proslavi naslova španjolskog prvaka Modrić nije želio komentirati ništa o svojoj budućnosti, rekavši kako „nije vrijeme za razgovor o tome“ te kako je puni fokus usmjeren na finale Lige prvaka.

Navijači žele da legendarni veznjak ostane u klubu, to potvrđuje i činjenica da su prilikom proslave u nekoliko navrata pjevali "Modriću, ostani!", ali jako su male šanse da ćemo Luku gledati sljedeće sezone u dresu Reala.

Modrićev ugovor ističe 30. lipnja, a očekuje se kako će se 25. svibnja, u posljednjem kolu La Lige na Santiago Bernabeuu protiv Betisa dostojanstveno oprostiti. Klub će nastojati riješiti njegovu situaciju do utakmice s Betisom te mu prirediti dostojanstven oproštaj, kakav igrač nakon 12 godina u klubu i zaslužuje. Očekuje se kako će se uz Modrića isti dan oprostiti i Nacho Fernandez, koji bi također trebao napustiti klub na kraju sezone.

Luka je prve profesionalne korake napravio u zagrebačkom Dinamu, a svoju vrijednost dokazivao je i na posudbama u Zrinjskom i Inter Zaprešiću. 2008. godine potpisao je za Tottenham, da bi 2012. godine stigao u Real, gdje je stekao status legende kluba i jednog od najboljih veznjaka u povijesti nogometa.

S Kraljevskim klubom osvojio je 4 naslova španjolskog prvaka, pet naslova Lige prvaka uz isto toliko naslova Super Kupa te četiri UEFA Super Kupa i pet FIFA Svjetskih klupskih prvenstava.

Kao kapetan i vođa hrvatske reprezentacije, pomogao je osvojiti srebro i broncu na dva uzastopna Svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine, uz srebro s Lige Nacija 2023. godine.

Osvojio je i brojne individualne nagrade, a posebno mjesto u vitrini njegovih trofeja sigurno će imati Zlatna lopta 2018. godine, kojom je prekinuo 10-godišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Kopirati
Drag cursor here to close