Surađivali su još u Kini

Mostarac Čustović pomoćnik Leki na klupi Hajduka

Adnan svoju trenersku karijeru gradi od 2014. godine, kada je počeo kao pomoćnik Yvesu Vanderhaegheu na klupi Kortrijka.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2023. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi trener Hajduka, Ivan Leko danas je kompletirao stručno stožer. Društvo koje se poznaje iz Belgije i Kine. Društvo u kojem će prvi pomoćnik biti Mostarac Adnan Čustović. Adnan svoju trenersku karijeru gradi od 2014. godine, kada je počeo kao pomoćnik Yvesu Vanderhaegheu na klupi Kortrijka.

S istim trenerom je surađivao u Oostendeu kojeg kasnije preuzima kao prvi trener. Pored Oostendea, Adnan je vodio i Beveren, odnosno Kortrijk koji je bio njegov posljednji klub. S Lekom se naravno poznaje još iz Belgije, a zajedno su surađivali na klupi Shanghai Port-a, godinu i pol dana.

Prije odlaska u Kinu, Adnan je također bio i član stručnog stožera reprezentacije BiH, za mandata Duška Bajevića. Svoju igračku karijeru Adnan je uglavnom gradio igrajući u Belgiji. Počeo je u Veležu, pa je prva destinacija nakon Mostara bio Triglav. Nakon francuskih klubova Amiens SC i Lavallois slijedi prelazak u Belgiju. Mouscron, Gent, Germ. Beerschot, te RFC Tournai u kojem je završio igračku karijeru. Najbolju sezonu je imao 2006/07, kada je kao igrač Mouscron postigao 18 golova uz pet asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close