Na dan utakmice

Mostarski HDZ BiH prepravio reagiranje na pisanje o Zrinjskom

''Ako se dotaknemo obilježja na dresovima igrača, možemo spomenuti i činjenicu da talijanski nogometni klubovi na svojim dresovima imaju obilježje zastave koja se koristila u Mussolinijevoj fašističkoj Italiji'', stoji u objavi HDZ-a BiH Mostar.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2023. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski ogranak HDZ-a BiH osudio je, kako su naveli, ''pokušaj bacanja ljage na povijesni uspjeh mostarskog/europskog Zrinjskog''.

Objava je na društvenim mrežama, nakon prvotne verzije, prepravljana više od sedam puta.

''Talijanski novinar Lorenzo Topello ocijenio je relevantnim da na sportskom portalu ˝Gioca a fantacampionato˝ u tekstu objavljenom 21. kolovoza 2023. govori o povijesti Grada Mostara kao i države Bosne (koju svi znamo ne postoji. Bosna i Hercegovina da ali ne sama Bosna). Na taj način pokušavajući minimizirati velike uspjehe koje postiže naš Zrinjski'', poručuju iz HDZ BiH.

''Ako se dotaknemo obilježja na dresovima igrača, možemo spomenuti i činjenicu da talijanski nogometni klubovi na svojim dresovima imaju obilježje zastave koja se koristila u Mussolinijevoj fašističkoj Italiji'', stoji u objavi HDZ-a BiH Mostar.

''Na ovaj način pokušava se drugima nametnuti osjećaj krivnje za fašizam, ali povijesno Italija je stvorila fašizam i njeguje ga do danas. No, vratimo se Zrinjskom, čiji grb datira iz 1905. godine, a predstavlja obilježje hrvatske nacije na svim prostorima. Dakle, grb potječe iz vremena prije pojave totalitarnih režima – fašizma, nacizma i komunizma. Znamo da nije svakodnevna pojava u svijetu da je tako mala zemlja baza velikih i uspješnih sportaša, iako nam to već odavno nije strano. Nije mala stvar što jedan HSK Zrinjski iz male Bosne i Hercegovine konkurira velikim europskim klubovima, ali svjesni smo da to kod nekih tjera strah od konkurencije'', dodaju.

''Naravno, nije način niti je profesionalno od strane dotičnog novinara da dezinformacijama iz teškog razdoblja za sve nas pokušava umanjiti vrijednost uspjeha mostarskog kluba. Večeras je nastavak nogometne povijesti našeg HŠK Zrinjskog, sretno plemići'', stoji na kraju izvorne objave.

Podsjetimo, Bljesak.info je objavio kako su Talijani okarakterizirali kao ustaški klub. nakon čega su islijedile brojne reakcije.

Reagirali su i bh. novinari, koji su istaknuli da se radi o zlonamjernom pristupu.

GO HDZ BIH Mostar prepravljao post - izbačena rečenica o fašizmu u Italiji

Par sati nakon objave, Gradski odbor HDZ BiH Mostar korigirao je priopćenje objavljeno na društvenim mrežama.
 
U nastavku je posljednje uređena objava, u kojoj je izbačena rečenica u kojoj se spominje ''Mussolinijeva fašistička Italija''.
 
''Oštro osuđujemo pokušaj bacanja mrlje na povijesni uspjeh mostarskog/europskog Zrinjskog.
 
Talijanski novinar Lorenzo Topello našao je za shodno da na sportskom portalu ˝Gioca a fantacampionato˝ u tekstu objavljenom 21. kolovoza 2023. godine, priča o povijesti Grada Mostara kao i države Bosne(za koju svi znamo da ne postoji. Bosna i Hercegovina da, ali sama Bosna ne). Na taj način se pokušava umanjiti veliki uspijeh koji naš Zrinjski ostvaruje u Europi.
 
Ukoliko se dotičemo obilježja na dresovima igrača, možemo spomenuti i činjenicu da u pojedinim nogometnim klubovima u Europi još i danas na svojim dresovima imaju obilježja iz totalitarnih režima.
 
Ali vratimo se na Zrinjski, čiji grb datira iz 1905. godine, a isti predstavlja obilježje Hrvatskog naroda na svim prostorima. Dakle grb datira iz vremena prije nastanka totalitarnih režima-fašizma, nacizma i komunizma.
 
Znamo da nije svakodnevnica u svijetu da je jedna ovako mala država baza velikih i uspješnih sportaša, iako to nama već odavno nije strano.
Nije mala stvar da jedan HŠK Zrinjski iz male BiH parira velikim europskim klubovima, ali svjesni smo da to u nekima budi strah od konkurencije.
 
Naravno nije način niti je profesinalno od strane dotičnog novinara, da dezinformacijama iz svima nama teškog razdoblja pokuša umanjiti vrijednost uspjeha mostarskog kluba.
Večeras je nastavak nogometne povijesti našeg HŠK Zrinjskog, sretno plemići!''
Kopirati
Drag cursor here to close