Peti duel ove sezone

Može li Velež ponoviti Kup?

U ovom trenutku Velež ima bod prednosti na tabeli, eventualnim trijumfom s obzirom na činjenicu da je Široki Brijeg remizirao, može napraviti puno. Otići direktnim konkurentima u borbi za četvrto mjesto na dva odnosno četiri boda.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2023. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove sezone su igrali četiri puta, Velež je ostvario tri pobjede, Željezničar jednu. Mijenjali su treneri, igrači, formacije, taktike, postave. U ovom trenutku Velež ima bod prednosti na tabeli,
eventualnim trijumfom s obzirom na činjenicu da je Široki Brijeg remizirao, može napraviti puno. Otići direktnim konkurentima u borbi za četvrto mjesto na dva odnosno četiri boda. Međutim, ipak je Grbavica Grbavica, a Željezničar Željezničar, pa bez obzira na formu vaše momčad do pobjede se ne može doći lako. Uz sve to, Velež ima gomilu problema s ozljedama, umorom, "potrošenošću" momčadi.

"Promijenio se igrački kadar, nema nekih igrača koji su igrali u prvom dijelu sezonu, neki su povrijeđeni, imali smo jako puno utakmica u kratkom periodu, ali evo još uvijek idemo. Idemo iz utakmice u utakmicu, krpimo se, pokušavamo ekipu držati u tonusu. Mislim da imamo zdravu svlačionicu, energija je dobra, atmosfera u svlačionici pozitivna i da je to ono što nas drži. Međutim, sigurno je da smo potrošeni, ali ovdje je jako važno da glava bude prava, umor može biti neprijatelj ako ga tako stvarno prihvatiš", reći će Nedim Jusufbegović.

Ono što ohrabruje Jusufbegovića jeste činjenica da je Velež odigrao protiv Borca dobro, slavio zasluženo, čak je i u onim utakmica u kojima je poražen zaslužio malo više.

"Protiv Borca smo odigrali kvalitetnu utakmicu, nakon takve utakmice samopouzdanje je na visokom nivou. Momci su na treninzima radili jako dobro i nadam da ćemo tu energiju s treninga znati prebaciti na teren večeras", kaže pomoćni trener Samir Merzić. U odnosu na posljednju utakmicu ova dva sastava u Kupu, Veležu nedostaju Domić i Hadžić za koje je sezona završena, dok je opet olakšavajuća okolnost po Rođene da u sastavu nema velikih promjena ako se gleda igrački kadar iz utakmice protiv Borca.

Kopirati
Drag cursor here to close