Ništa bez pravoga pilsa

Najbolji europski klub: Ni Barca ni City ni PSG, nego Viktoria Plzen!

Viktoria Plzen pobijedila je u 15 od 16 odigranih utakmica češkog prvenstva. Pod stručnim vodstvom trenera Pavela Vrbe, nisu izgubili nijedan meč do sada, tako da je njihov prosjek 2,9 osvojenih bodova po odigranoj utakmici.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2018. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok su u središtu svjetske nogometne javnosti timovi kao što su Barcelona i Manchester City, koji suvereno vladaju dvjema velikim ligama, sasvim daleko od istinske pozornosti je najbolji europski klub Viktoria Plzen.

Češki tim ima najbolji postotak u Europi. Statistika ih svrstava ispred Barce, Cityja i PSG-a u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Katalonski div bježi drugoplasiranom Atleticu devet bodova, kao i PSG svom prvom pratitelju Monacu, dok je Manchester City konkurenciji ''odmaglio' na čak +15.

Međutim, Viktoria Plzen pobijedila je u 15 od 16 odigranih utakmica češkog prvenstva. Pod stručnim vodstvom trenera Pavela Vrbe, nisu izgubili nijedan meč do sada, tako da je njihov prosjek 2,9 osvojenih bodova po odigranoj utakmici. Drugoplasiranoj Slaviji iz Praga bježe 14 bodova.

Jedini neodlučan rezultat zabilježili su protiv Teplice (0:0). Mogu se pohvaliti, skupa sa Cityjem, Barcelonom i Portom, da do sada nisu osjetili gorčinu poraza u aktualnom prvenstvu.

Pored superiornosti u češkoj ligi, dokazali su se i u Europa League natjecanju, a među 32 ekipe prošli su bez ijednog poraza u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Imaju, ukupno gledano, bolju kvotu dobivenih utakmica od Blaugrane, PSG-a, Napolija i Bayerna iz Münchena.

Gleda li se prosječan broj bodova osvojenih po jednoj odigranoj utakmici, jedino se Manchester City može nositi s Plzenom (također 2,9 bodova po utakmici).

City je u 22 odigrane utakmice zabilježio 91 posto pobjeda, a od mogućih 66 bodova, osvojio je 62.

Barcelona je pod vodstvom Ernesta Valverdea pobijedila u 83 posto prvenstvenih utakmica - u prosjeku 2,7 bodova po odigranoj utakmici u LaLigi. Isti postotak dobivenih mečeva bilježe PSG i Porto.

Kad se promatraju autsajderi, osim Viktorije Plsen, odlično statistički kotira i Crvena Zvezda iz Beograda.

Pobijedivši u 82 posto odigranih utakmica, Beograđani imaju prosjek od 2,6 bodova po meču, što ih svrstava ispred Juventusa, Bayerna i madridskog Atletica.

Ipak, nitko se ne može nositi s klubom Lincoln Red Imps s Gibraltara. Oni su pobijedili svih devet dosad odigranih utakmica, tako da je kod njih sve stopostotno. U veljači nastavljaju s prvenstvenom utrkom, tako da će do tada zasigurno ostati na vrhu statističkog poretka u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close