Legenda Cibalije i reprezentativac BiH

Najteža utakmica Mladena Bartolovića

"Bartole, pobjeđivao si ti i puno veće frajere, ne sumnjamo da ćeš predriblati i ovoga", poručili su mu navijači Cibalije koji, kao i njegovi prijatelji, bivši suigrači treneri, žele samo jedno, da se što prije vrati normalnom životu.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2021. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je postavljen za pomoćnika Miše Smajlovića, Blaž Slišković je pričao o Mladenu Bartloviću kao igraču koji bi uskoro trebao obući dres reprezentacije BiH. Za reprezentaciju je debitirao u susretu kvalifikacija za Euro 2004. godine, protiv Rumunjske, upisao je prvih 40 minuta.

Svoju pravu priliku je dobio u drugom dijelu ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine. Šest puta se našao u sastavu, pet puta na terenu. Svakako da je jedna od njegovih najboljih partija bila ona protiv Belgije u Zenici 3.rujna. 2005. godine. Igrao je i pod vodstvom Fuada Muzurovića, a od reprezentacije se oprostio nakon susreta u Sloveniji 2008. godine.

Posljednjih dana kada je u pitanju ovaj igrač stižu samo loše vijesti iz Hrvatske, Mladen igra svoju najtežu, onu životnu utakmicu. Protivnik je teška bolest, a najveću podršku mu daju njegovi prijatelji, nekadašnji treneri, suigrači.

"Mladen ima tešku bolest, a njegov brat dogovorio je operaciju u zagrebačkom Merkuru kod najkvalitetnijih europskih i svjetskih stručnjaka u tom pogledu. Čuo sam se s njim prije operacije, poslao mu poruku, puno se i naplakao razgovarajući s njegovim bratom" pojasnio je medijima u Hrvatskoj trener Mile Petković. Da stvar bude gora, Mladen je prije samo mjesec dana bio poprilično aktivan, ali jednostavno tako je to u životu.

"Bartole, pobjeđivao si ti i puno veće frajere, ne sumnjamo da ćeš predriblati i ovoga", poručili su mu navijači Cibalije koji, kao i njegovi prijatelji, bivši suigrači treneri, žele samo jedno, da se što prije vrati normalnom životu.

"Mladen je bio, prije svega, kvalitetan igrač. Upravo zbog toga sam ga i pozivao u reprezentaciju, a ono što me je veselilo, jeste da je svaki put na okupljanje dolazio s osmijehom na licu bez obzira da li ima privatne probleme. To nikada nije prenosio na tim. U svakoj utakmici je davao maksimum.Nisam imao pravu informaciju o čemu se radi, tačnije znao sam da je bolestan, ali nisam znao koliko je to ozbiljno. Sada vidim da jeste. Kao njegov bivši trener i kao čovjek sam tužan i depresivan. Vjerujem da će Mladen izaći ako pobjednik iz ove teške utakmice", kaže Blaž Slišković koji je zaslužan za njegov dolazak u reprezentaciju.


Iako je kao igrač bio i ostalo legenda Cibalije, ne treba zaboraviti da je Mladen igrao za Dinamo, Hajduk, Zagreb. Naravno da je po završetku igračke karijere kao i mnogi krenuo graditi trenersku.Svi se nadaju da će je nakon svega, nastaviti graditi kao mnogi njegovi nekadašnji suigrači.

Kopirati
Drag cursor here to close