Talačka kriza

VIDEO I Nezadovoljni navijači Standarda spriječili odlazak igrača na utakmicu

Igrači su trebali krenuti prema stadionu nekih sat i pol prije početka utakmice, međutim, navijači ovog kluba su jednostavno blokirali izlaz.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2024. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz nogometnu povijest čini se da ovakvu situaciju još nismo. Da jedna prvenstvena utakmica jer su igrači ostali blokirani, zarobljeni od strane svojih navijača. Koji su nezadovoljni rezultatima ekipe za koju navijaju. Radi se o Standard Liegeu kojeg su klupe vodi Ivan Leko.

Standard Liege i Westerlo trebali su odigrati rezultatski nebitnu utakmicu pretposljednjeg kola belgijskog doigravanja za Konferencijsku ligu, međutim susret je na kraju odgođen. Igrači su trebali krenuti prema stadionu nekih sat i pol prije početka utakmice, međutim, navijači ovog kluba su jednostavno blokirali izlaz.

Čelnik kluba Pierre Locht pokušao je pregovarati s navijačima, ali bez uspjeha. 

Ovo je bio jedan od posljednjih poteza navijača ovog kluba koji su izuzetno nezadovoljni onim što su napravili vlasnici kluba, američka kompanija 777 Partners. Upravo su oni klub doveli u katastrofalnu financijsku situaciju, igrači su bez plata, dok je klubu nedavno izrečena i privremena zabrana transfera. Još nije poznato hoće li se utakmica naknadno odigrati ili će Westerlou biti dodijeljena tri boda

 

"Na sastanku nam je rečeno da uprava ne zna kada ćemo primiti plaće. Najteže se podnosi neizvjesnost. Ne samo za nas. Za ovaj klub radi šezdeset do sedamdeset ljudi. I oni također moraju staviti hranu na stol", rekao je Leko u četvrtak na konferenciji za medije pa dodao:

"Što bih želio poručiti ljudima iz 777 Partnersa? Da su ljudi ovdje tužni. Ne znaju što će budućnost donijeti. Čitamo svašta, ali nitko ne zna što se događa. Svi traže jasnoću. Dobro je da je sezona pri kraju, ali što je s ambicijama za kasnije? Ovo je jako tužna situacija za lijep i velik klub kao što je Standard."

Kopirati
Drag cursor here to close