Cantona

Nije Mourinho za United

Sport / Nogomet | 25. 05. 2016. u 09:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši nogometni as Manchester Uniteda Eric Cantona izjavio je da portugalski stručnjak Jose Mourinho nije čovjek koji timu s Old Trafforda može donijeti potrebne promjene za vraćanje na staze slave, dok talijanski stručnjak Carlo Ancelotti tvrdi baš suprotno, prenosi Anadolija.

U intervjuu za britanski list The Guardian, karizmatični Cantona izjavio je da je španjolski nogometni stručnjak Guardiola došao u grad Manchester, ali da je šteta što je stigao na klupu "pogrešnog" tima.

Dosadašnji trener Bayerna iz Minhena Guardiona ranije je potpisao ugovor i od sljedeće sezone će voditi ekipu Manchester Cityja, ljutog Unitedovog rivala.

"Guardiola je jedini čovjek koji može donijeti promjene u Manchester United. On je duhovni sin Johana Cruyffa", izjavio je legendarni Francuz Cantona, te dodao da dovođenje portugalskog stručnjaka Mourinha ne bi donijelo promjene koje navijači Uniteda očekuju.

Ističući da voli Mourinhov humor, karakter, strastvenost i ljubav prema igri, Cantona je kazao da je uvjeren da on ipak nije dobar izbor za Old Trafford.

"Volim Mourinha, ali ne mislim da je on za Manchester United. Mislim da igra koju on zagovara nije ono što navijači u Unitedu žele, pa čak ako bi im to donosilo i pobjede", kazao je Cantona.

Dodao je kako će na predstojećem Europskom prvenstvu u Francuskoj svim srcem navijati za Englesku, a ne za svoju domovinu Francusku.

"Uopće me ne zanima Francuska u nogometnom smislu. Ja sam Englez i u mojim venama teče plava engleska krv", kazao je Cantona i dodao da Engleska ima dobar tim za osvajanje EURO-a, ali da engleski izbornik ne bi trebao mjesec prije natjecanja okupljati igrače na jedno mjesto. On tvrdi da je mentalitet Engleza takav da ih treba dovesti teren, zagrijati i pustiti da uživaju u nogometu.

S druge strane, talijanski stručnjak Ancelotti smatra da bi baš Mourinho bio pravi čovjek da vrati identitet pobjednika koji je United izgubio prošle sezone.

Ancelotti je za engleske medije izjavio kako je Mourinho jedan od najboljih trenera na svijetu i kako dobro poznaje englesku Premijer ligu, što ga čini trenutno najboljim izborom za posrnuli United.

Manchester United je u ponedjeljak i službeno raskinuo suradnju s nizozemskim stručnjakom Luisom van Gaalom koji u protekle dvije sezone nije ostvario željene promjene u klubu koji nikako da se vrati na pobjedničke staze još od odlaska legendarnog Alexa Fergusona. Uprava Uniteda trenutno pregovara s portugalskim stručnjakom Mourinhom koji je trenutno bez profesionalnog angažmana nakon odlaska s klupe Chelseaja.

Kopirati
Drag cursor here to close