Dolazi ih oko 1700

Nije se dugo čekalo na Boyse, prijavljeni su prvi neredi

Španjolski ABC piše da je već u tijeku srijede seviljska policija imala za zabilježiti nekoliko izoliranih incidenata po gradu.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2022. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 1700 navijača trebalo bi ove večeri na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan bodriti zagrebački Dinamo u dvoboju protiv Seville što od 21 sat počinje u okviru šesnaestine finala Europske lige. Brojka je to Dinamovih "tifosa" što su još u srijedu navečer počeli pristizati u prijestolnicu španjolske pokrajine Andaluzije. Većina ih dolazi u četvrtak, danas tijekom dana, ali bilo ih je i sinoć. A sinoć su počeli i prvi neredi.

Španjolski ABC piše da je već u tijeku srijede seviljska policija imala za zabilježiti nekoliko izoliranih incidenata po gradu. Nije bilo ozljeda, nije bilo značajnije materijalne štete, razbijen je jedan izlog trgovine u ulici Sierpes. Stanari centra grada, naročito povijesne četvrti (Casco Historico) krenuli su užurbano zvati policiju u večernjim satima srijede, a snage reda zasad sve drže pod kontrolom.

Španjolski mediji jasno daju doznanja da je Dinamova navijačka skupina u Europi poznata po neredima na gostovanjima, a osim razbijenog izloga u ulici Sierpes, naznačeno je da se dogodilo ponešto nereda u Paseo Colonu.

Inače, jedan dio Dinamovih navijača na putu je već od ponedjeljka, utakmica u Sevilli svakako je odlična prilika za jedan lijep, ugodan višednevni izlet u toplije krajeve, s nogometnim spektaklom na stadionu Sanchez Pizjuanu kao vrhuncem.

Dugo, zapravo, nije bilo prilike za prava, europska gostovanja, pandemija je zaustavila navijače diljem svijeta, puno je bilo ograničenja, od 2020. godine tek su na utakmici s Rapidom na bečkom stadionu Dinamovi navijači bili u velikom broju, gostovanje u Sevilli bit će najmasovnije nakon Beča. Dinamo je za utakmicu u Sevilli prodao 1.165 ulaznica, uz njih se očekuje još 200 navijača, koji idu u aranžmanu s klubom ili kao prijatelji kluba i sponzori.

Dakle, Dinamo bi na Sanchez Pizjuanu trebao imati podršku najmanje 1.400 svojih navijača, uvijek je moguće da se netko, pogotovo od Hrvata iz inozemstva, nađe i na nekoj drugoj tribini. A kako navijači putuju do Seville? Neki iz Budimpešte, neki iz Beča, neki direktnom linijom iz Zagreba za Malagu, iz koje će potom produljiti do Seville.

Odakle strah Španjolaca za nerede po gradu? Naime, nisu u Sevilli zaboravili incidente iz 2016. godine kad su se uoči Lige prvaka u centru grada sukobile međusobno dvije frakcije BBB-a, a tri su navijača uhićena. Pušu Španjolci na hladno, najavljuju da bi moglo biti i navijača bez ulaznica koji će dvoboj pratiti u kafićima i pubovima, stoga su ''na iglama'', pišu Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close