Dramatična situacija

Nije vrijeme za sport

Nogometni savez BiH donio je odluku o odgađanju svih utakmica koje su se ovoga vikenda trebale igrati na području Federacije BiH.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2024. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija je specifična, ovog vikenda su se trebale igrati utakmice desetog kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Košarkaši su planirali krenuti u novu sezonu. Tu su rukometaši, rukometašice, odbojkaši, odbojkašice. Dio puteva u BiH je prohodan, ali kada se broje žrtve nakon nevjerojatne prirodne katastrofe, nema smisla razgovarati o sportu na bilo koji način.

Navijačke skupine se oglašavaju, klubovi također, otkazuju se press konferencije, ali još uvijek službeno nema nikakvih potvrda, odluka, iz saveza. FK Velež, NK GOŠK, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, FK Željezničar, FK Sarajevo ali i mnogo drugi klubovi su poslali poruku podrške svim unesrećenim.

"Naše misli i molitve su uz tragično stradale i njihove obitelji kao i sve one koji se bore s teškim prirodnim nepogodama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu", objavili su HŠK Zrinjski.

"U ovim iznimno teškim trenucima koje proživljavaju stanovnici bosanskohercegovačkih gradova, Fudbalski klub Velež želi iskazati solidarnost, empatiju i podršku svima kojima je ona sada najpotrebnija. Svjesni smo da riječi ne mogu vratiti izgubljene živote niti nadoknaditi materijalnu štetu, ali želimo poslati poruku zajedništva i solidarnosti. Zajedno ćemo prebroditi ovu krizu, kao što smo to činili mnogo puta ranije. Niste sami!", stoji u objavi Rođenih.

"U mislima i molitvama dijelimo tugu i bol sa svim unesrećenima u katastrofalnim poplavama prouzročenim jakim nevremenom širom Bosne i Hercegovine", stoji u objavi Širokog Brijega.

Nogometni savez BiH donio je odluku o odgađanju svih utakmica koje su se ovoga vikenda trebale igrati na području Federacije BiH.

Novi termini odgođenih utakmica biće određeni naknadno.

 

 

Odgađaju se sportske priredbe u BiH

Povjerenstvo za natjecanje Nogometnog saveza BiH donijelo je odluku o odgađanju svih utakmica u okviru natjecanja koje organizira Savez.

Ova odluka je donesena zbog prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine, a koje su prouzrokovale i ljudske žrtve, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Odluku o odgodi prvenstvenih utakmica donio je i Rukometni savez BiH.

Košarkaški savez BiH također je odlučio odgoditi početak prvenstva, pa se ovoga vikenda neće igrati susreti prvog kola.

Kopirati
Drag cursor here to close