Bez pobjede

Njemačka: Ugrožen neslavni rekord

Tasmania 1900 Berlin je svojoj jedinoj sezoni u Bundesligi (1965/1966) nanizala 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova, uz gol razliku od -93.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je držao neslavni rekord više od pola stoljeća, njemačkom nogometnom klubu Tasmaniji Berlin u subotu bi se mogao pridružiti i Schalke 04.

Tasmania 1900 Berlin je svojoj jedinoj sezoni u Bundesligi (1965/1966) nanizala 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova, uz gol razliku od -93.

Schalke je sada na 30 susreta bez pobjede čime se približio rekordu berlinskog kluba koji je ugašen 1973. godine. No, dio vodstva i igrača je osnovao amaterski klub SV Tasmania 73 Neukoln koji se trenutačno nalazi u petom razredu njemačkog nogometa.

Premda bi drugi rado izbrisali crni rekord, u Tasmaniji su ponosni na svoj "podvig", piše Hina.

"Ovaj rekord je kultna stvar za nas," kazao je predsjednik kluba Almir Numić za radio Eins.

"Ako ostanemo bez rekorda, više nitko neće govoriti o Tasmaniji. Nikada na taj rekord nismo gledali negativno. Bolje da se o nama govori, nego da se ne govori," dodao je predsjednik potvrđujući tezu da je svaki publicitet dobra reklama.

"Uživamo u velikom interesu posljednjih tjedana, što za amaterski klub nije svakodnevna stvar."

Tasmanija već godinama igra u nižim amaterskim ligama, no kako se Schalke približavao njihovom rekordu sve s više spominjalo ime kluba.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Moenchengladbach (2-0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta. Remi ili poraz u subotu od Hoffenheima izjednačit će ih s berlinskim klubom.

Uoči nedavnog Schalkeovog gostovanja u Berlinu kod Herthe, navijači Tasmanije su ispred Olimpijskog stadiona razvukli transparent "Ne dirajte naš rekord," ali nije pomoglo, Schalke je izgubio sa 0-3 i sada je od neslavnog rekorda udaljen svega 90 minuta.

Čak i ako Schalke izjednači rekord u subotu, postoji jedan detalj koji Tasmaniji ne mogu oduzeti.

"Mi smo rekord ostvarili u jednoj sezoni, a Schalke u dvije," dodao je Numić.

Schake se trenutačno nalazi na zadnjem mjestu Bundeslige sa četiri boda, šest bodova manje od zone spasa.

Kopirati
Drag cursor here to close