Empoli: Italija - BiH

Nogometaši BiH večeras protiv aktualnih europskih prvaka

Izbornik Barbarez, koji je u svom debiju naišao na probleme sa sastavljanjem najboljeg tima zbog izostanka nekoliko pozvanih igrača kao i oproštaja nekolicine dotadašnjih standardnih reprezentativaca, u Italiji je ostao bez još dvojice nogometaša
Sport / Nogomet | 09. 06. 2024. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Empoliju igra prijateljski meč s reprezentacijom Italije, piše Fena.

Nakon poraza u meču s Engleskom prije nekoliko dana, bit će ovo još jedna prilika za podmlađeni bh. tim da se pokaže u što boljem svjetlu protiv jedne od najboljih reprezentacija Europe i branitelja naslova kojem će ovo biti "generalka" uoči početka Eura u Njemačkoj.

Izbornik Sergej Barbarez, koji je u svom debiju naišao na probleme sa sastavljanjem najboljeg tima zbog izostanka nekoliko pozvanih igrača kao i oproštaja nekolicine dotadašnjih standardnih reprezentativaca, u Italiji je ostao bez još dvojice nogometaša.

No, vjeruje kako ima dovoljan broj kvalitetnih igrača kako bi se dostojno suprotstavio europskom prvaku.

- Imali smo nekoliko dana kako bismo razmislili o svemu nakon Engleske, a što je najvažnije imali smo svoj mir ovdje.

Izgubili smo dva igrača zbog ozljeda, ali imamo dovoljan broj ratnika u timu.

Suvišno je trošiti riječi o kvalitetama talijanske reprezentacije.

Jedna atraktivna ekipa koja će sigurno pokušati u posljednjoj provjeri pred Europsko prvenstvo da odigra najbolje što može, a mi ćemo se potruditi da budemo dostojan protivnik - rekao je Barbarez na pres-konferenciji uoči utakmice.

Ermedin Demirović, koji će i večeras predvoditi napad bh. reprezentacije, ističe kako u Italiju nisu došli "turistički" nego da odigraju najbolje što znaju.

- Italija je jedna od najboljih europskih reprezentacija i aktualni europski prvak.

Tako da su oni favoriti, ali to je možda i dobro za nas da pokažemo sve što znamo i da napravimo dobar rezultat.

Mi nismo ovdje došli turistički, pokušat ćemo odigrati najbolje što znamo - istaknuo je napadač bh. tima koji je u meču s Engleskom nosio kapitensku traku.

Utakmica Italija - Bosna i Hercegovina na programu je od 20.45 sati na stadionu "Carlo Castellani" u Empoliju. Meč će suditi Cipranin Chrysovalantis Theouli.

Kopirati
Drag cursor here to close