Kao reprezentacija Saudijske Arabije

Nove gazde novi dresovi Newcastlea

U klub će biti uloženo 305 milijuna funti, pa naravno nove gazde planiraju ponuditi dres na tržište u svojoj zemlji i vjeruju da bi upravo novi dizajn mogao biti prilika za povećanje prihoda od prodaje dresova u Saudijskoj Arabiji.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2022. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tako obično to bude kada klub ima novog vlasnika. U slučaju Newcastlea to je "Gulf state's Public Investment Fund" koji sada posjeduje osamdeset posto dionica kluba. Naravno, sa novim gazdom dolaze i nova pravila, pa će tako prema najavama pojedinih medija gostujući dresovi će biti bijeli ali će na sebi imati detalje koji će biti u zelenoj boji. Poput kragne, ruba rukava, ali i samog grba.

Takav dres dobrim dijelom podsjeća na dres reprezentacije Saudijske Arabije. U klub će biti uloženo 305 milijuna funti, pa naravno nove gazde planiraju ponuditi dres na tržište u svojoj zemlji i vjeruju da bi upravo novi dizajn mogao biti prilika za povećanje prihoda od prodaje dresova u Saudijskoj Arabiji.

Istovremeno, menager Eddie Howe upozorava navijače kako se klub mora pridržavati financijskog fair play. Kako se špekulira u medijima po Engleskoj, gazde su su spremne idzvojiti do 80 milijuna funti uz novac od eventualne prodaje nekih igrača u dolazak novih.

"Imamo ograničenja i pravila koja moramo poštovati. Ne možemo jednostavno potrošiti novac na igrače kao što su momčadi možda mogle učiniti u prošlosti, i potpuno promijeniti igrački kadar unutar jednog prijelaznog roka. To za nas nije opcija. Pravila su tu da se poštuju i po tim pravilima možemo kupovati u jednom prelaznom roku. Ali to ne znači da smo potpuno bez ambicija. Svjesni smo da moramo promijeniti sastav i da moramo pronaći neki balans", zaključio je Howe. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close